2009. szeptember 10., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 129-130. (802-803.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sötét percek
Darabolós gyilkosok

Két fiatalember meggyilkolta, majd feldarabolta a szomszédjukban lakó férfit, mert az rájuk szólt, hogy halkítsák le a nyugalmát zavaró zenét. A szimferopoli Zalka Máté utcában történt gyilkosság akkor derült ki, amikor a közeli szeméttároló konténer ürítésekor az egyik nejlon zsákból emberi testrészek potyogtak ki. A még fiatalkorú gyilkosokat aznap elfogta a rendőrség. Elmondásuk szerint rossz néven vették a szomszéd méltatlankodását. Egyikük felkapott egy kést és leszúrta az illetőt. A bűncselekmény nyomainak eltüntetését remélve a holttestet a fürdőkádban feldarabolták és műanyag zsákokba csomagolva a közeli szeméttárolóba dobták. A fiúkat akár életfogytiglani szabadságvesztéssel sújthatja a bíróság.

Kijevben halt meg földink

A kárpátaljai férfi egy kijevi építkezésen dolgozott éjjeliőrként. Az építőmunkások nemigen tudtak kijönni vele. Ugyanis túlontúl becsületesnek bizonyult és nem hagyta, hogy elemeljenek dolgokat. A konfliktus olyannyira elmérgesedett a felek között, hogy a dolgozók úgy döntöttek, végeznek az őrrel. Öten megtámadták, brutális kegyetlenséggel félholtra verték, majd megfojtották a hatvankét éves kárpátaljait. A fővárosi nyomozók elfogták a gyilkosokat.

Éjszakai látogató

Az éj leple alatt hívatlan vendég járt egy munkácsi család otthonában. A háziak békésen aludtak és észre sem vették, hogy a nyitva hagyott ablakon át valaki behatolt a lakásba. A tettes meglepően jól tájékozódott, a családi kasszát is megtalálta, s rendesen ki is ürítette. Az éjszakai látogató közel négyezer eurót, kétezer dollárt és tizenháromezer hrivnyát zsákmányolt.

Utcai vetkőztetők

Utcai rablótámadás elkövetésének alapos gyanújával vettek őrizetbe Munkácson két roma fiatalembert. A gyanúsítottaknál megtalálták a bűncselekményből származó értékeket és ruhaneműt, amiket az éjszakai akciójuk során megtámadott személyektől raboltak el. A fiatalemberek a város gyéren kivilágított utcáiban álltak lesben és magányos járókelőket támadtak meg.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó