2009. szeptember 10., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 129-130. (802-803.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Ki tud róla?

A felvételen látható, feltehetően hajléktalan férfi bűncselekmény áldozata lett. Holttestét Ungváron, az Avtomobiliszt sportpályán találták meg. A rendőrség az illető személyazonosságának megállapításához a lakosság segítségét kéri. Aki felismeri, illetve bármilyen, személyazonosságának megállapítását segítő információval rendelkezik, hívja a 102, avagy a 61-34-46 és a 3-35-27 számokat.

Olcsóbb cukor

Kárpátalja számára 580 tonna cukrot különítettek el az állami tartalékalapból, amelyből 463 tonnát kilogrammonként 3 hrivnya 72 kopijkás áron értékesítenek a megyeszékhely több piacán, valamint Munkácson, Beregszászban, Csapon, Szolyván, Ilosván és Perecsenyben. A megye hegyvidéki területeire nem került az olcsó édesítőszerből, mivel az ottani vezetők azt nem igényelték.

Amerikai segítség a rokkantaknak

Még tart megyénkben az a jótékonysági akció, melynek keretében a "Jonny és barátai" elnevezésű nemzetközi keresztény szervezet munkatársai vidékünkre érkeztek. A húsz tengerentúli fizikoterápiás orvos, valamint mérnök kétszáz kerekesszéket, mankókat, görbebotokat, gyógyászati segédeszközöket, ezenkívül gyerekjátékokat, ukrán nyelvű könyveket és egyebeket hoztak magukkal. Az amerikai karitatív szervezet által felajánlott ajándékokat a kárpátaljai rokkantak között osztják szét.

Listázzák a határ menti műemlékeket

Idegenforgalmi fejlesztési célból lista készül a magyar–ukrán határ menti településeken található műemlékekről. A feltérképezést az Európai Gazdasági Térség és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatja. A határon átnyúló turisztikai együttműködés fejlesztését szolgáló program támogatása több mint tizenhárommillió forint. Megyénk részéről a Beregszászi Szaktanácsadó és Regionális Fejlesztési Központ vesz részt a projektben, amely összeállítja a műemlékek jegyzékét, összesíti a turisztikai információkat és a szabadidős programok lehetőségeit. A listán szerepelnek majd a felújításra szoruló műemlékek is, közöttük vélhetőleg a munkácsi, az ungvári és a nevickei vár.

KISZó-információ

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó