2009. szeptember 10., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 129-130. (802-803.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Határ-sáv
A harmadik birodalom érméi

A harmadik birodalomban kiadott érméket kísérelt meg átcsempészni az államhatáron egy harmincnégy éves ukrán állampolgár.

A Csapi Határőrosztag és az Ungvári Vámhivatal szolgálattevő munkatársai közösen hiúsították meg a csempészési kísérletet. A hat darab fehéres színű fémből készült 1935-ből és 1937-ből való érméket az autójában rejtette el. A vámnyilatkozatban sem tett róluk említést. Az értékes csempészárut elkobozták.

Duplafalú mikrobusz

Az Ungvári Vámhivatal munkatársai hiúsították meg egy cigarettacsempész átjutását Szlovákiába.

Az ukrán állampolgár LDV 400 CONVOY márkájú mikrobuszával a Kisberezna–Ugar közúti határátkelőn jelentkezett vámvizsgálatra. Azt állította, hogy üres a jármű raktere, nem szállít semmi elvámolnivalót. A vámosok azonban bizonyos jelekből rájöttek, hogy a mikrobusznak dupla fala van, a köztük levő üregbe pedig gondosan csomagolva hatszázhuszonöt karton cigarettát rejtettek el.

A csempészett áruhoz a hatóság emberei csak a jármű hátsó szekciójának szétbontása révén férhettek hozzá. A negyvenegy éves férfi beismerte, hogy a cigaretta az övé. A dohányárut és a járművet az előírásnak megfelelően elkobozták.

Kanabisz a fűszerek között

Fűszerek közé rejtett marihuánára bukkantak a vámosok Csapon, a Tisza közúti határátkelőn.

A jellegzetes illatú füvet a hatóság emberei gyorsan kiszűrték a fűszerek közül. A laboratóriumi vizsgálat is megerősítette, hogy a tasakban marihuána van. Az Olaszországból hazafele tartó Mercedes mikrobusz vezetője azt állította, hogy sem a kábítószerről, sem a csomag tartalmáról nem tudott. Azt ugyanis egy kint dolgozó ismerőse bízta rá. Ennek ellenére eljárást kezdeményeztek a gépkocsi tulajdonosa ellen, az ügyben az ügyészség vizsgálódik tovább.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó