2009. szeptember 10., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 129-130. (802-803.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Súlyos balesetekkel érkezett az ősz

Vidékünk útjaira súlyos közlekedési balesetekkel köszöntött be a meteorológiai ősz.

A szerencsétlenségek sora a Munkácsi járásban kezdődött. A Csap–Kijev főúton Klacsanó térségében heten sérültek meg. A balesetet a Mazda személygépkocsival közlekedő huszonöt éves fiatalember okozta. A jármű vezetője alaposan túllépte a megengedett sebességhatárt és az előzés szabályait is semmibe vette. Ráadásul a követési távolságot sem tartotta be. A KRESZ sorozatos megsértésének az lett a vége, hogy belerohant egy szabályosan közlekedő autóba. A gépkocsik vezetői és utasai csodával határos módon túlélték az ütközést, a két jármű viszont a felismerhetetlenségig összetört.

A Perecsenyi járásban az alkohol játszotta a főszerepet a Rakó (Rakovo) belterületén történt balesetben. A negyvenhárom éves helybeli férfi tökrészegen ült be a volán mögé. Nem jutott messzire. Már az első kanyart elvétette, fának rohant. A gépkocsi vezetőjét súlyos, életveszélyes koponyasérüléssel szállították kórházba.

A Munkács és Csap közötti közúton Várkulcsa közelében történt karambolt egy német állampolgár idézte elő. Az ötvenkét éves stuttgarti lakos VW-jével áttért az ellentétes forgalmi sávba, ahol összeütközött az ott szabályosan közlekedő Ladával. A vétlen barkaszói autóvezető kórházba szállítás közben meghalt. Felesége is életveszélyes sérüléseket szenvedett. Kórházba került a német állampolgár is, akiről később kiderült, hogy ittasan vezetett.

Az elmúlt egy hét alatt a motorkerékpárosok is hallattak magukról. Szőlősvégardón személygépkocsival ütközött egy motorkerékpár. A kétkerekűt vezető tizenkilenc éves fiatalember olyan gyorsan hajtott, hogy az Audi gépkocsi az ütközés erejétől felborult. A vétlen autós életét vesztette, utasát súlyos állapotban szállították kórházba. Életveszélyesen megsérült a motoros és tizennégy éves utasa is.

Nagyszőlősön gyereket gázolt egy személyautó. A hatéves kisfiú váratlanul futott ki az úttestre. A közeledő Ford vezetője nem érkezett sem fékezni, sem félrerántani a kormányt. A fiút fej- és végtagsérülésekkel szállították kórházba. Az autót a rendőrség lefoglalta.

Szintén tragikus kimenetelű motoros balesethez riasztották a mentőket és a rendőrséget az ilosvai járási Kissarkad (Horbok) térségében. Tisztázatlan körülmények között egy Lada ütközött motorkerékpárral. Az ötvenhét éves motoros a helyszínen életét vesztette.

A rahói rendőrök cserbenhagyó gázolót keresnek. A VAZ-21099 személygépkocsi vezetője ugyanis a segítségnyújtást elmulasztva elmenekült a helyszínről. A magára hagyott negyvenhat éves férfi súlyos állapotban került kórházba.

Balogh Csaba

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó