2009. szeptember 3., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 126-127. (799-800.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sötét Percek
A falon át érkeztek

Vidékünkön bevált betörői módszer a falbontás. Egyesek a nyílászárókra szerelt riasztóberendezésektől tartva okosabbnak tartják, ha a kiszemelt objektum falán ütnek rést. Legutóbb a Técsői járás egyik településén történt ilyen betörés. A vegyesboltba az éj leple alatt az épület hátsó falának kibontásával hatoltak be a tettesek, akik közel százezer hrivnya értékben vittek el különféle műszaki cikkeket. Az üzlet el volt látva betörésgátló eszközökkel, de arra senki nem gondolt, hogy a tolvajok a falon át érkeznek.

Végzetes cigaretta

Halva találta rokonát a Munkácsi járás egyik településének lakója. A helyszínre kiszállt bűnügyi csoport megállapította, hogy a lakás tulajdonosának halálát az ágyban dohányzás okozta: a lehulló parázstól füstölni kezdett az ágynemű, amitől füstmérgezést szenvedett.

Súlyos motoros baleset

Súlyos közlekedési balesethez riasztották a mentőket Szőlősvégardón. A településen áthaladó főúton személygépkocsival ütközött egy motorkerékpár. Az ütközés olyan erejű volt, hogy az Audi gépkocsi megfordult a tengelye körül és felborult. Az autó vezetője a mentőautóban belehalt sérüléseibe. Huszonkilenc éves utasa súlyos sérülésekkel került kórházba. Elvesztette eszméletét a motorkerékpár tizenkilenc éves vezetője is, akinek az életéért jelenleg is küzdenek az orvosok. A motorkerékpáron utazó tizennégy éves fiú ugyancsak súlyosan megsérült. A tragédia körülményeit a rendőrség szakemberei vizsgálják.

Bomba az udvaron

Taracközről érkezett telefonos bejelentés a Técsői Járási Belügyi Osztály ügyeletére, hogy gyanús tárgyat találtak az egyik családi ház udvarán. A kivonult helyszínelő csoport megállapította, a gödörásás közben talált tárgy egy második világháborúból visszamaradt 27 centiméter átmérőjű és 115 centi hosszú bomba. A veszélyes eszközt a katasztrófa-elhárítás tűzszerészei elszállították és biztonságos helyen felrobbantották.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó