>
2009. szeptember 3., csütörtökOrszágos közéleti lap V. évfolyam, 126-127. (799-800.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Seva góllal debütált

Kiválóan sikerült Andrij Sevcsenko visszatérése nevelőegyütteséhez, a Dinamo Kijevhez.

Jól jelzi, mennyire szereti a fővárosi közönség az aranylabdás Sevát, hogy a Metalurg Doneck elleni hétfői bajnokira közel húszezren látogattak ki a Dinamo stadionjába, noha egyébként a hazai bajnokikat jó ha négy-ötezren látogatják. A Chelsea-től kölcsönvett válogatott támadó 2–1-es hazai vezetésnél csereként állt be a szünetben, s már a ráadás pillanataiban az ő tizenegyesével alakult ki a 3–1-es végeredmény. Nem kell jósnak lennünk, hogy lássuk: Andrij Sevcsenko visszatérése alaposan megnöveli azon stadionok látogatottságát, ahol éppen a bajnok vendégszerepel.

A Sahtar is hétfőre halasztotta találkozóját, s bár hátrányba került az egyik kiesőjelölt, a Zorja ellen, végül is magabiztosan nyert. A hazai futballhíreknél maradva: megtörtént az első edzőváltás az élvonalban. A rossz szezonrajt miatt távozó Viktor Grisko helyét Andrij Bal foglalta el a Csornomorec kispadján. A nagy múltú odesszai klub sportigazgatója pedig a válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Oleg Blohin lett. Közben az Arszenal vezetése panasszal élt a játékvezetői testületnél, mert szerintük az Ungváron bíráskodó Volodimir Szirenko a mérkőzés végeredményét döntően befolyásoló hibákat vétett. A szimferopoli játékvezetőn egy meg nem adott gólt és tizenegyest, valamint a Zakarpattya jogtalannak vélt büntetőjét kérik számon.

A hazai Premier Liga 6. fordulójának összes eredménye:Kárpáti Lviv–Obolony Kijev 5–0 (Hudobjak-2, Zenyev, Kuznyecov, Batista), FK Zakarpattya–Arszenal Kijev 2–1 (Davidov, Ruben Gomes – Guszev), Krivbász Krivij Rih–Iljicsivec Mariupol 0–2 (Lima, Tiscsenko), Csornomorec Odessza–Dnyipro Dnyipropetrovszk 0–1 (Homenyuk), Metalurg Zaporizzsja–Metaliszt Harkiv 0–2 (Coelho-2), Tavrija Szimferopol–Vorszkla Pol¬tava 1–0 (Platon), Sahtar Doneck–Zorja Luhanszk 3–1 (Lewandowski, Jadson, Kravcsenko – Lazarovics), Dinamo Kijev–Metalurg Doneck 3–1 (Ninkovic, Jarmolenko, Sevcsenko – Tanasa).

Az élboly és az alsóház állása: 1. Dinamo 16 pont, 2. Sahtar 13, 3. Tavrija 13... 12. Metalurg Zaporizz sja 4 pont, 13. Zorja 4, 14. Csornomorec 3, 15. FK Zakarpattya 3, 16. Krivbász 0.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó