2009. szeptember 3., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 126-127. (799-800.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Árny-Oldal
Leszámolás a lépcsőházban

Egy személyt meggyilkoltak, egy másikat életveszélyesen megsebesítettek ismeretlen elkövetők Ungváron a Hrusevszkij utca egyik tömbházában.

Mint arról Kijovics Katalin szóvivő tájékoztatta lapunkat, szombaton reggel hét óra tíz perckor ismeretlen telefonáló jelentette a városi rendőrség ügyeletének, hogy a Hrusevszkij utca 29. egyik lépcsőházában lőtt sebből vérző férfi fekszik.

A helyszínre kivonult operatív csoport két földön fekvőt talált a negyedik emeleti lépcsőfordulóban. Egyikük halántékán és tarkóján lőtt seb tátongott. Az illető már nem élt. A másik férfi több szúrt és vágott sebből vérzett. Őt életveszélyes állapotban azonnal kórházba szállították, ahol megműtötték. Értesülésünk szerint állapota kielégítő, sőt már ki is hallgatta a rendőrség.

A helyszíni szemle során tisztázták, hogy az áldozat Petro R. ungvári lakos. A foglalkozás nélküli harmincnyolc éves férfi illegális pénzváltóként volt közismert. A nyomozók számos ujjlenyomatot és három, 9 milliméteres töltényhüvelyt találtak a helyszínen. Kettőt az áldozat mellett, egyet pedig a lépcsőház földszinti részén. A jelekből arra következtetnek, mondta a szóvivő, hogy a gyilkosok a lépcsőházban álltak lesben és három lövéssel kivégezték a lakása ajtaján kilépő férfit.

A kórházban kihallgatott súlyosan sérült férfi elmondta, hogy az orosz hadsereg tisztje, Arhangelszkben lakik és édesanyját jött meglátogatni Ungvárra. Az egy emelettel lejjebb lévő lakásban meghallotta a lövéseket, ezért kiment a lépcsőházba, hogy megnézze, mi történt. A két támadó éppen távozóban volt, de feltehetően nem akartak szemtanút, ezért hátba, nyakon és hasba szúrták. A nyomozók megtalálták a hat és fél centiméteres pengéjű véres kést, amit a menekülő gyilkosok eldobtak.

A támadást túlélő orosz állampolgár részletes személyleírást adott az elkövetőkről. Egyikük 175–180 centiméter magas, sportos testalkatú, rövid, barna hajú, harminc év körüli férfi. Az illető sötétszürke trikót és sötét nadrágot viselt. Tettestársa 165–170 centiméter magas, átlagos testalkatú, sötét hajú, telt arcú és feltűnően egyenes orrú fiatalember. Az ő öltözéke is sötétszürke atléta és sötét nadrág volt.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó