2009. szeptember 3., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 126-127. (799-800.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Határ-Sáv
Koncházán "vendégeskedtek"

Koncházán az egyik család házában bújtatott négy illegális menekültet, tájékoztatta a médiát a Csapi Határőrosztag sajtószolgálata.

A négy iraki állampolgárt és az őket rejtegető roma családot is őrizetbe vették. A külföldieknél semmilyen igazolvány nem volt. Egyikük tört orosz nyelven elmondta, hogy kurd nemzetiségük miatt üldözték el őket hazájukból. Szlovákiába, onnan pedig valamelyik nyugati országba akartak eljutni.

Részegen a vámterületen

Részeg volt az a fiatalember, aki a kora esti órákban az útlevélvizsgálat mellőzésével próbált meg átjutni Szlovákiába.

A férfi Toyota személygépkocsijával érkezett az Ungvár–Felsőnémeti közúti határátkelőre. A felhajtó előtt minden járművezető köteles lefékezni és átvenni az ott őrt álló hatósági személytől a vámterületre való belépést igazoló cédulát. A gépkocsi vezetője azonban a fék helyett a gázpedálra lépett és teljes sebességgel száguldott be a határátkelő területére, ahol lassítás nélkül próbált átjutni a határ szlovák oldalára.

A határőrök az ilyen esetekben indokolt operatív megoldást alkalmazva erékfogóval kényszerítették megállásra a Toyotát, melynek mind a négy abroncsát széttépték a tüskék. Ekkor derült ki, hogy az autó vezetője totál részeg. Arra sem volt képes, hogy kiszálljon az autóból. Ezért külső segítséggel kellett őt orvosi vizsgálatra vinni, ahol hivatalosan is megállapították az ittasságát, majd a Csapi Határőrosztag fogdájában helyezték el az ellene indított eljárás lezárásáig. A részeg határsértő gépkocsiját lefoglalta a hatóság.

Hatezer eurós szőlő

Szőlőfürtök közé csomagolva kísérelt meg hazacsempészni mintegy hatezer eurót egy Olaszországban dolgozó fiatalasszony.

A hölgy egy kartonládába pakolta a szőlőfürtöket, melyek közé sztaniolpapírba csomagolta a három részre osztott bankjegyeket. A ládát az autóbusz csomagterében helyezte el abban a reményben, hogy nem szúr szemet. A Záhony–Csap közúti határátkelőn azonban a csapi vámosok felnyitották a kartonládát és a szőlőfürtök között megtalálták a bankjegyeket rejtő három kis csomagot. A hatóság a bírósági eljárás idejére lefoglalta a pénzt.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó