2009. augusztus 29., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 124. (797.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Élet-Jel
Hiánypótló Kiadvány

Az év elejétől önállósult Élet-Jel közművelődési magazin másodízben kiírt nyereményjátékán a beregszászi Nagy Lászlónak kedvezett a szerencse, akinek "szorgalmát", az önálló kiadvány egyéves előfizetését, Fortuna istenasszony parabolaantennával jutalmazta.

– Nem volt könnyű idetalálni, de sikerült! – törölgette homlokáról a verejtékcseppeket a nyertes, amikor állandóan mosolygó felesége kíséretében bekopogtatott a szerkesztőség ajtaján. Piroska kérdéseink nélkül is azonnal magához ragadta a szót:

– Laci egy nyerő típus! Nem azért mondom, mert én vagyok a felesége. De tényleg, ő nemcsak reménykedik, mint az egyszeri ember, de meg is veszi azt a bizonyos "szelvényt"! Csak egyszer érném el nála azt, hogy éjfél előtt befejezze a keresztrejtvényfejtést! De nem! Pedig már mondtam neki, hogy keresek egy másik Nagy Lacit! Mert csak a Nagy Lacik jöhetnek szóba!

– Én már csak ilyen vagyok – teszi hozzá csendesen az érintett. – Akkurátus embernek tartanak, amit két tanult szakmám, az erdőmérnöki és a könyvelői – különben ez utóbbival a feleségem vállalkozását segítem – indokol. A rejtvényt sem tudom félretenni, ameddig készen nem vagyok vele. Nem tagadom, gyakran belenyúlik az éjszakába. Nem mentségemre mondom, de nappal hozzá sem férek a laphoz! Ahogy meghozza a postás, a lányaim és a nejem azonnal lecsapnak rá, én labdába sem rúghatok!

– Már nem is a lakásunkra, hanem az üzletbe járatjuk a Kárpáti Igaz Szót és az Élet-Jelet. Nem bírjuk kivárni az estét – veszi át ismét a szót Piroska, akinek a cége Beregszász központjában van. Gyógy- és napszemüvegekkel áll immáron több mint három évtizede a Vérke-parti város lakosságának a rendelkezésére. – Oldalakra szedjük a lapot, úgy olvassuk, azután cserélünk. Minden érdekel bennünket, szeretünk minél nagyobb rálátással lenni a világra.

– Még az Igaz Szó mellékleteként kedveltük meg az Élet-Jelet – zárja rövid beszélgetésünket Nagy László. – Mindenekelőtt azért, mert tömören összefoglalva megismétli a hónap fontosabb eseményeit és a régi napilap Neon rovatának megszűnte után végre tartalmaz szépirodalmi és művészeti írásokat! Hiánypótló kiadvány, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Nigriny Szabolcs

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó