2009. augusztus 29., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 124. (797.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Túl a mélyponton?

Élénkül az autópiac, de még nem az igazi

Az elmúlt közel egy év gazdasági krízise miatt Kárpátalján rohamosan esett az új személygépkocsik értékesítésének mutatója. A csökkenés már nem tíz-tizenöt, hanem hetven-nyolcvan százalékos. A statisztikusok szerint idén Ukrajnában százezernél is kevesebb új autót adnak el, ami közel hetvenhárom százalékos recessziónak felel meg.

Az okok a korábbiakkal ellentétben ezúttal határainkon túl keresendők, hiszen mára egyértelművé vált, hogy a közel egy éve kirobbant és jelenleg is tomboló gazdasági válság egyik fő előidézője az autóipar, a világ vezető autógyártóinak csődje. Ha az előző években a szakértők a túlfogyasztás természetes korrekciójával, a fizetőképes kereslet folyamatos zsugorodásával magyarázták a negatív folyamatokat, ma a krízist, s azon belül mindenekelőtt a bankokat okolják a történtekért, hiszen a tavaly ilyenkor még úton-útfélen ajánlott autóhitel-lehetőségek megszűntek.

Ennek következtében elsősorban azok a márkák érezték meg a visszaesést, amelyek korábban népszerűek voltak és jelentős értékesítési mutatókkal dicsekedhettek. Viszont a szerény jövedelmű kisautó-vásárlók közül sokan már tavaly sem engedhették meg maguknak az új autó luxusát, a felső tízezer igénye is csökkent. A használtautó-kereskedés viszont szemmel láthatóan élénkült, hiszen e piac, mint korábban, most is rugalmasabban alkalmazkodott a változásokhoz, a kínálat-kereslethez mind márka, mind az árak tekintetében.

A legutóbbi statisztikák szerint júliusban közel húszszázalékos növekedést mutatott az ukrán autópiac. Ám csak júniushoz viszonyítva. A tavalyi eladásokhoz képest azonban még mindig nagyon magas az elmaradás, olyannyira, hogy az Állami Statisztikai Bizottság legfrissebb jelentésében nagyítóval sem találjuk az erre vonatkozó számadatot.

De jelen pillanatban nem is ez a lényeg, hanem az, hogy valóban van-e elmozdulás javuló irányba, vagy a statisztikák most is csak kozmetikázzák a nem kirakatba illő dolgokat. Az igazolást Ungvár meghatározó autószalonjaiban kerestük:

– Sajnos, nem sok jóval dicsekedhetünk – kezdte nem éppen vidáman válaszát Levan Zsamkocsjan, a Zakarpattya-Lada Zrt. ungvári képviseletének vezetője. – Vásárlóink továbbra sem juthatnak banki hitelhez. Amit a miniszterelnök ígér, az csak blabla, semmi nyomát nem érezzük. Lehetőségeinkhez mérten saját magunk lazítottunk a nadrágszíjon. Csökkentettük árainkat, aminek eredménye, hogy míg júliusban tizenöt, augusztusban húsz új Ladát adtunk el. Szeptember hatodikáig tart egy újabb akciónk, amelyben tízszázalékos kedvezményt adunk vásárlóinknak. Kíváncsian várjuk, lesz-e eredménye?

– Júliusban nyolcvan, augusztusban száz hazai, illetve külföldi gyártmányú új személygépkocsit adtunk el – tájékoztatott Jaroszlav Dikovec, a Zakarpattya-AVTO autószalon értékesítési részlegének vezetője. – A javuló tendenciának az a magyarázata, hogy huszonöt–harminc százalékkal csökkentettük árainkat és vásárlóink egy része banki kölcsönhöz jutott.

– Mi hazai gyártmányú személygépkocsit nem forgalmazunk – kezdte válaszát Vitalij Sevcsenko, a Mitsubishi Motors ungvári képviseletének szakembere. – Csak a cég márkatípusait és néhány más külföldi gyártmányt értékesítünk. Az elmúlt hónapokban próbálkoztunk árcsökkentéssel, különböző kedvezményeket ajánlottunk a hozzánk betérőknek, de semmi eredménye. Hogy hogyan lesz tovább? Valószínűleg be kell zárni a boltot.

– Nem tudok javulásról beszámolni – tárta szét karját Ivan Habak, az ungvári Geely autószalon vezetője. – Lehet, hogy más értékesítőknél tapasztalható javulás, de nálunk nem. Sőt!

A nyilatkozatokból kiderül, ugyan a megyeszékhelyen érzékelhető némi javulás, ám az összkép negatív.

Gazdasági elemzők szerint országos szinten az augusztusi újautó-értékesítés növekedése elsősorban annak köszönhető, hogy néhány kereskedő árengedményeket tett, akciókat hirdetett és ezzel megélénkült a piac. A külföldön dolgozók hazahozott pénze is dobhatott valamit a helyzeten. Sokak véleménye szerint az ágazatot végérvényesen a több külföldi országban jól bevált állami autóvásárlási támogatás menthetné meg, ám ennek sorsa egyelőre több mint kétséges. A hírek szerint néhány bank visszaállította az autóvásárlási hiteleket, bár ennek Kárpátalján alig vannak jelei. Így a kereskedők és a pénzintézetek közös törekvései nemigen érhetők tetten. Kedvező kihatással lehet a piacra a tizenhárom százalékos vámilleték eltörlése, amelyet a kormány őszre ígér. A jelenlegi előrejelzések a harmadik negyedévre további stagnálást, év végére viszont kisebb növekedést jósolnak.

Nigriny Szabolcs

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó