2009. augusztus 27., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 122-123. (795-796.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Botlott a Polena

Egy kivételével papírforma-eredmények születtek a megyei labdarúgó-bajnokság hétvégi, 20. fordulójában.

A forduló egyetlen meglepetését az FK Polena kudarca jelentette a Nagybocskói Jalinka otthonában. Ezzel a Szolyvai Avangard utódcsapata helyet cserélt a tabellán a Beregvidéki FC-vel. Eredmények: Técsői FC–FK Szerednye 1–3, Pisztraházai Meteor–Kőrösmezői Hoverla 1–1, Nagybocskói Jalinka–FK Polena 2–1, Nagybereznai Sport FC–Ökörmezői Verhovina 5–2, Beregvidéki FC–FK Borzsava 4–1, Nagyszőlősi FC–Ilosvai Buzsora 2–1, Munkácsi FC–Újdávidházai Medvigy 2–1. Az élboly és az alsóház pillanatnyi állása: 1. Munkácsi FC 48 pont, 2. Beregvidéki FC 45, 3. FK Polena 44... 15. Ökörmezői Verhovina 12, 16. Ilosvai Buzsora 11, 17. Técsői FC 9.

Herczeg trónra lépett

Nagy bravúrral bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe a DVSC, miután az idegenben aratott 2–1-es győzelmét követően a magyarországi visszavágón 2–0-ra legyőzte a bolgár Levszki Szófiát.

A Loki Varga József és Rudolf Gergely remekbe szabott góljával diadalmaskodott a Puskás Ferenc Stadionban, s 4–1-es összesítéssel ment tovább. Így 14 év böjt után ismét van magyar csapat a BL főtábláján. A Ferencváros sikere után a DVSC lett a második magyar alakulat, amely bejutott az elitliga 32-es csoportkörébe. A magyar bajnok abban a tudatban várhatja a mai sorsolást, hogy Európa menőit is kaphatja.

– A Levszki az első félidőben nagyon jött, de két parádés gólt lőttünk. Úgy érzem Szófiában, jobban játszottunk, itt csúsztunk-másztunk, és egy jó Levszkit győztünk le – elemzett Herczeg András klubmenedzser a lefújást követően. – Azt gondolom, hogy csak az álmainkban szerepelt, hogy ilyen magasságokba jussunk. Köszönöm mindenkinek, aki kijött és buzdított minket. Csodálatos élmény volt, jó lenne még néhányszor megismételni – tette hozzá.

További keddi mérkőzések, Bajnokok ága: Maccabi Haifa–Salzburg 3–0, FC Zürich–Ventspils 2–1; Nem bajnokok ága: Anderlecht–Lyon 1–3, Atletico Madrid –Panathinaikosz 2–0 (dőlttel a továbbjutók).

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó