2009. augusztus 27., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 122-123. (795-796.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Jánosi öregfiúk sikere

Budapest XI. kerülete, Újbuda önkormányzata hatodik alkalommal rendezte meg a Szent István Kupa kispályás labdarúgó-tornát. A megmérettetésre Románia, Szerbia, Szlovákia, Lengyelország és Ukrajna magyar ajkú csapatai neveztek. Vidékünket szűkebb pátriánk öregfiúi, mégpedig a makkosjánosi futballcsapat képviselte, nem kis sikerrel. A részletekről a csapatkapitányt, a Jánosi Öregfiúk SC elnökét faggattuk.

– A focista minden mérkőzésen úgy fut ki a pályára, hogy győzni szeretne – véli Bíró Tibor. – Éveken keresztül még dobogóra se álltunk, ezért idén Fortunára bíztuk sorsunkat. Arra törekedtünk, hogy jól érezzük magunkat, jól szórakozzunk. Míg korábban Bereg-vidék legjobb veterán "labdazsonglőreivel" szerepeltünk, ez alkalommal csak a jánosi öregfiúk csapatával próbáltunk szerencsét. Két csoportban összesen hét csapat (az öt határon túli és két magyarországi) mérkőzött egymással. A mi csoportunkban Újbuda, Lengyelország, a másikban a Kelen SC, Románia, Szerbia és Szlovákia szerepelt.

– Mi volt a taktikájuk?

– Nem cicomáztuk. Amint lehetett, kapura rúgtunk. Ez be is jött, az első mérkőzést az egyik legerősebb csapattal, a házigazda Újbuda SC-vel játszottuk. Anyait-apait beleadva, 3–0-ás félidőt követően 3–2-re nyertünk. Majd a hozzánk hasonló stílusban játszó lengyeleket múltuk felül 2–1-re. Ezt követően "vérszemet kaptunk". Már az is megfordult a fejünkben, hogy akár győztesekként térhetünk haza. A döntőben 2–0-lal a Kelen SC-t söpörtük le a pályáról, és magasba emelhettük a győztesnek járó serleget. Ezzel pontot tettünk egy hosszú sikertelenségi sorozat végére.

– Ki öltötte magára a gólvágó cipőt?

– A legtöbbet Antal Józsefnek köszönhetjük, a hét gólunkból három találat az ő nevéhez fűződik és ugyanannyinak az előkészítésében segédkezett. De erejükön felül teljesítettek a többiek is: Lupák Csaba, Tóth Miklós, Bartha István, Knobloch Zsolt, Szegedi József, Pécsi Rafaelló, Kovács Gábor, Balazsi András, Dub György és Dub László, akit a torna legjobb kapusának választottak.

Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó