2009. augusztus 27., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 122-123. (795-796.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Határ-sáv
Tutajos határsértők

Üres pillepalackokból eszkábált tutajon próbált a Fekete-tengeren át hajózva Romániába jutni egy orosz állampolgár.

A tengeren fura tutajjal közlekedő férfit ukrán halászok vették észre, akik értesítették a kercsi parti őrséget. A tutajost elfogták és orvosi felügyelet alá helyezték. Kihallgatása során elmondta, Romániába szeretett volna eljutni, de az áramlatok rossz irányba sodorták. Mint tisztázódott, Oroszországban több rendbeli bűncselekmény elkövetése miatt körözést adtak ki ellene, ezért akart külföldre hajózni.

A Tiszát átúszva kísérelt meg tiltott határátkelést Tiszaújlak térségében öt grúz állampolgár. Egyiküket észrevették az ukrán határőrök és értesítették magyarországi kollégáikat, akik a Tisza magyarországi partján elfogták a grúzokat. A határőrség sajtószolgálatának tájékoztatója szerint az elmúlt hosszú hétvégén ötvenegy személyt tartóztattak fel tiltott határátlépés közben.

Dugipénzt találtak

A vámvizsgálat során kiderült, hogy előzőleg valótlant állított a vámnyilatkozatban az Olaszországból hazatérőben lévő ukrán állampolgár.

A férfi Mercedes kisteherautóval érkezett a Tisza közúti határátkelőre. Annak rendje és módja szerint kitöltötte a vámnyilatkozatot, melybe beírta, hogy hatezer euró készpénze van és az autó rakterében lévő csomagok. Azok átvizsgálásakor azonban harminchétezer euróra bukkantak. A gondosan becsomagolt bankjegykötegeket különféle tartós élelmiszerek közé rejtették.

A gépjármű vezetője azzal védekezett, hogy nem volt tudomása a pénzről. A csomagokat egy ismerőse kérésére fuvarozta. Az illető ellen ennek ellenére a vámszabályok megsértése miatt eljárást indítottak. A Csapi Vámhivatal munkatársai lefoglalták a nagy összegű valutát és a csempészéshez használt gépjárművet.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó