2009. augusztus 27., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 122-123. (795-796.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Huszti örömtanya

Senki sem állíthatja, hogy a kárpátaljaiak ne lennének vállalkozó kedvűek. Legális vagy illegális dologról legyen szó, sok földink hajlandó mindenbe belevágni, ami pénzt hoz a házhoz. Akadnak olyanok is, akik a legősibb mesterséget óhajtják feléleszteni, megpróbálnak a szexiparban érvényesülni. Az örömlányok szolgáltatásaira lenne is igény. A gond csak az, hogy nálunk ez a fajta vállalkozás a törvénytelen és büntetendő kategóriába tartozik.

Ilyesféle dologba vágta fejszéjét az egyik huszti házaspár. Saját szállodát építettek és a vendégek örömére szexuális szolgáltatásokat kínáltak a szobaszerviz keretén belül. A kiválasztott lány belibegett és óránként hatszáz hrivnyáért mindent megtett, hogy a vendég jól érezze magát.

Vaszil K. vállalkozóként kereste kenyét. A büntetett előéletű negyvenes férfi a saját telkén épített egy kis szállodát. Egy látogatótól származik az ötlet, hogy a különféle szolgáltatások mellé a testi örömöket is szervirozzák. Az illető ugyanis lányokkal szeretett volna szórakozni. Azon méltatlankodott, miféle szálloda az, ahol nincsenek örömlányok!

A tulajdonos hát lányokat próbált toborozni. Mindenekelőtt az anyagi gondokkal küzdő fiatalasszonyok körében nézett szét. A környéken nem volt nehéz fiatal, szimpatikus, de gondterhelt hölgyeket találni, akik egy kis plusz- keresetért örömmel elszegődtek szállodai alkalmazottnak: szobalánynak, pultosnak, recepciósnak. A vállalkozó ugyanis elsőre nem közölte velük, valójában milyen jellegű munkára invitálja őket. Az már menet közben derült ki, hogy a vendégeket kell szórakoztatniuk egy kis pluszkereset fejében. Az összegből a munkát végző csupán hetven hrivnyát kapott. Igaz, azt is csak elvétve fizették ki nekik.

A kuplerájjá avanzsálódott vállalkozásban Vaszil felesége látta el a madám szerepét. Ha valamelyik alkalmazott lázadni merészelt és több pénzt követelt, maga verte meg. Amikor új vendég érkezett, a lányoknak alsóneműben kellett ellibegniük előtte, hogy az illető kedvet kapjon a pajzánkodáshoz. Válogathatott is a nők közül, akik az egyik szállodai szobában laktak, hogy bármikor rendelkezésre álljanak.

A bordély közel másfél éven át csaknem mindig teltházzal üzemelt. Előfordult, hogy nem is jutott minden vendégnek örömlány. Ilyenkor azoknak is munkába kellett állniuk, akik éppen menstruáltak. A vendégeknek az ilyesmit extraszolgáltatásként adták el. És az illető még hálás is volt, hogy neki jutott a külön "specialitás". A legfelkapottabb és legcsinosabb lány a húszéves Jana volt, aki már profinak számított. Korábban ugyanis önszorgalomból űzte az ipart.

Janát és a többi szállodai alkalmazottat a tulajdonos és felesége különféle ürüggyel, ügyeskedéssel próbálta rászedni. Például elvitték a lányokat bevásárolni, akik kedvükre válogathattak a ruhaneműk között, amit a házaspár nagylelkűen kifizetett. Később azonban közölték velük, hogy a szép ruhák árát le kell dolgozni. Márpedig "munka" volt bőven. A népszerűbb lányok naponta két-három műszakot is lenyomtak. A szolgáltatások után járó pénzt a madámnak vagy a férjének perkálták le. A lányok fizetését soha nem adták ki egy összegben. Ráadásul minden egyes garast számon tartottak. Igaz, az étkezés ingyenes volt.

Tizenöt kárpátaljai és más megyékből származó örömlány kényeztette a szálló vendégeit. Hogy ők hogyan érkeztek Husztra, az egyelőre nem tisztázott. Valószínűleg a tulajdonosoknak sikerült megfelelő kapcsolatokat kiépíteni az ukrajnai szexipar szervezőivel, akik felhajtották és szállították is az "árut." Többen közülük egyenesen az utcáról kerültek a huszti bordélyba, ahol a korábbihoz képest civilizáltabb körülmények közt űzhették tovább az ipart.

Vaszil és felesége verték a lányokat. A kegyetlenkedéssel elsősorban az asszonyka tűnt ki, aki féltékenységi jeleneteket rendezve használta az öklét, s rúgásokat is jócskán osztogatott. Valósággal rabságban tartották a lányokat, akiknek azt is megtiltották, hogy telefonáljanak. Előfordult, hogy palackokat törtek szét az engedetlenkedők fején, vagy napokon át egy szobába zárták őket étlen-szomjan.

A legkapósabb lány naplót vezetett, melyben feljegyzett minden alkalmat, amikor szexuális szolgáltatást kellett nyújtania. Az írás alapján voltak olyan hónapok, amikor kétszáz vendéggel "kedveskedett". A rendőrség tárgyi bizonyítékként lefoglalta a füzetet, melynek tartalma szerint a tulajdonosok tízezer hrivnya kifizetetlen bérrel maradtak adósai.

A rendőrök egy bejelentés nyomán kezdték szemmel tartani a kuplerájt. Amikor lecsaptak az intézményre, éppen két fiatalember számolta le az asztalra a pásztoróra ezerkétszáz hrivnya ellenértékét. Nem volt értelme a tagadásnak, mert a vendégek a rendőrség beépített emberei voltak és megjelölt bankjegyekkel fizettek.

Az ügy szálait a rendőrnyomozók felderítették és átadták a bíróságnak. A huszti házaspárt két vádpont alapján vonják felelősségre, melyekért öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó