2009. augusztus 22., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 121. (794.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Baleset a kárpátaljai siklóernyőversenyen

Lezuhant egy 57 éves versenyző a "Kárpátok kupa 2009" elnevezésű siklóernyőversenyen.

A sportoló az ökörmezői járási Nagy Csúcs (Velikij Verh) közelében csapódott a földbe. A helyszínre érkező hegyi mentők ellátták a pórul járt sérüléseit, majd a legközelebbi kórházba szállították. Állapotáról nem érkeztek információk.

Megkerült a Magyar Kupa

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke aukciós portálon vásárolta vissza a Magyar Kupa eredeti példányát, amelyet 1973-ban a Ferencváros vitrénjéből loptak el.

Az MLSZ elnöke magánakció keretében csapott le a relikviára, senkinek sem szólt tervéről, még az MLSZ elnökségi tagjait is sikerült meglepnie bejelentésével. A kupát, melyet a Vatera aukciós oldalon az eladó "pincéből előkerült darabként" hirdetett, Horvátországból szerezte vissza az elnök. A győzteseknek járó ezüst trófea eredetileg 1923-ban készült. A lopás után megalkották a másolatát, máig ezt használták a díjátadókon. A régi kupát a jövőben a sorozat győztese ismét megkap vándorserlegként.

Teljesülhet Matthäus álma

Újabb fejezetéhez érkezett a "Hol vállal munkát Lothar Matthäus?" című szappanopera.

Német lapértesülések szerint hamarosan akár teljesülhet is a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának álma. Hannoverben ugyanis ő az egyik jelölt a Bundesliga-csapat megüresedett kispadjára. Több jelölt is akad a posztra, így két korábbi Schalke-tréner, Mirko Slomka, valamint Mike Büskens is, no meg Lothar Matthäus, aki első ízben ülhet le Bundesliga-csapat kispadjára, amennyiben a vezetők végül rá voksolnak. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Matthäust pár hónap alatt már több együttessel, válogatottal is hírbe hozták, egyik lehetőségből sem lett azonban semmi.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó