2009. augusztus 20., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 119-120. (792-793.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Ismét megcsappant a megyei élvonal

Újabb csapat, ezúttal az Iványi FC búcsúzott a megyei élvonaltól.

Vidékünk legnépszerűbb sportágának pontvadászata 18 csapattal startolt, ám a Kölcsényi FC-hez hasonlóan az Iványi FC-nél se tartott ki a lendület a célig. Egyelőre tisztázatlan okból az iványi csapat vezetése úgy határozott, nem folytatja szereplését az őszi szezonban. A megyei labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának eredményei: Újdávidházai Medvigy–Beregvidéki FC 0–3, FK Szerednye–Rahói Kárpáti 4–2, Viski FC–Pisztraházai Meteor 2–1, Ilosvai Buzsora–Nagybocskói Jalinka 1–0, FK Polena–Nagybereznai Sport FC 3–0, Kőrösmezői Hoverla–Técsői FC 1–0, FK Borzsava–Nagyszőlősi FC 1–2. Az élboly és az alsóház pillanatnyi állása: 1. Munkácsi FC 45 pont, 2. FK Polena 44, 3. Beregvidéki FC 42... 15. Ökörmezői Verhovina 12, 16. Ilosvai Buzsora 11, 17. Técsői FC 9.

Pars és Iszinbajeva is botlott

Pars Krisztián óriási csalódásként élte meg szereplését a férfi kalapácsvetés világbajnoki döntőjében. Usain Bolt világcsúcsdöntése után a legnagyobb meglepetést az orosz rúdugró Jelena Iszinbajeva veresége jelentette a berlini atlétikai világbajnokságon.

A magyar versenyző első számú esélyesként csak a negyedik helyen végzett Berlinben. "Még most sem tudom, mi történt velem, minden hibát elkövettem, amit el lehetett – mondta a 27 éves atléta. – Ilyen versenyem még nem volt életemben, ahol ennyit hibáztam volna, ettől rendkívül ideges lettem és szétesett a mozgásom. Talán nyomasztott a tét, hogy nagyon jól akartam szerepelni, bár ezt akkor nem éreztem. Még az első dobások után is úgy gondoltam, hogy fel tudok állni és összeszedem magam.

Az orosz Jelena Iszinbajeva könnyezve vette tudomásul, hogy vereséget szenvedett a női rúdugrás döntőjében. A klasszis érvényes kísérlet nélkül zárta a finálét. A győztes, Anna Rogowska is meglepődött, hogy ő nyert. "Mindent megtettem a versenyen... Ez a vereség motiválni fog, hogy még jobban koncentráljak. Még hasznos lehet számomra" – vonta le könnyes szemmel a tanulságot Iszinbajeva.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó