2009. augusztus 20., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 119-120. (792-793.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
A rossz útnál is van rosszabb

Sokáig azt hittem, Ugocsában nincs rosszabb útszakasz, mint a Tiszapéterfalva és Fertősalmás közötti. Aztán, amikor először jártam Karácsfalván, rá kellett döbbennem, hogy lehet még fokozni a bajokat. Végtére az, ami manapság e kis falu környékén tapasztalható, több mint katasztrofális. Egyetlen szóval kifejezve talán a "járhatatlan" jelző illik legpontosabban arra, hogy milyen állapotban is vannak arrafelé a belterületi és közutak.

Nemrégiben azonban valami történt. Ám, hogy ez mit ér, arról igencsak megoszlottak a vélemények. A munka felháborodást és elégedetlenkedést szült. Az okok pedig az önkormányzat által végzett útjavítás mikéntjében keresendők. Ugyanis a hasig érő kátyúk környékén a Kárpátok bérceit megszégyenítő, homokos agyagból álló dombok jelentek meg az utakon, tovább bonyolítva a kényszerből rally-versenyzőknek felcsapott autósok dolgát.

– Ez kész elmebaj – dühöngött a történteken Borcsik Sándor helyi lakos. Hiszen az agyagos, földes homok sok mindenre jó, de hogy gödröket foltozzanak vele, az abszurdum. Az amúgy is járhatatlan utak csak tovább romlanak. Az első őszi eső sártengerré változtatja majd a "javított" szakaszokat. És akkor még nem szóltam arról, hogy az agyag meg az aszfalt viszonya nem éppen baráti. A tömés nem fog beleragadni az útszéltől útszélig húzódó, lövészároknyi gödrökbe, hiszen nyáron a hőség és a gépjárműforgalom porrá őrli, télen és ősszel meg a nedvesség mossa majd ki a kulimászt a gödrökből. Soha életemben nem dolgoztam az útkarbantartóknál, de azt tudom, hogy ezt nem így kell csinálni. Az egész csak kidobott pénz, a lakosság meg nyáron szívhatja a port, ősszel és télen pedig dagaszthatjuk a sarat.

A beszélgetésbe bekapcsolódó karácsfalvai Gorondi Attila egy szóval illeti az útjavítást: "hányinger". A dohogó helybeliek panaszáradatának nincs se vége, se hossza.

– A polgármesteri hivatal az esélyét is eljátszotta annak – mondja Pák Tibor vállalkozó –, hogy egyszer itt normális utak legyenek. Szerintem ugyanis nincs az az "útmester", aki sárra-földre aszfaltot tudna húzni. Tudja, nálunk normális útjavítás majd 20 esztendeje volt utoljára. Azóta folyamatosan azt halljuk, hogy nincs pénz, de ha nyavalygás helyett a közútkezelő minden évben csak 50–100 métert újított volna fel – de nem ám olyan trehányul, ahogy szokták –, nem itt tartanánk.

A helybeliek felháborodása mellett már a szomszéd Tiszaújhelyen is nagy vihart kavart a mesterkedés. Zelik Ferenc polgármester hivatalos fórumokon is tiltakozott a történtek ellen.

– Dr. Bóbita Lászlóhoz, a körzeti orvosunkhoz tartozik Karácsfalva is – mondja Zelik Ferenc. – Nemrégiben az említett faluba kellett beteghez mennie és az agyagdombokat áztató nyári zápornak, meg az "útjavításnak" köszönhetően mopedjével majd a nyakát törte. Hivatalos panasszal fordultam Krasznai Gyulához. A Nagyszőlősi Járási Állami Közigazgatás elnökhelyettese írásbeli megkeresésemre vizsgálatot helyezett kilátásba.

Természetesen a rendhagyó kezdeményezés kiötlőjét, Mihajlo Roman karácsfalvai polgármestert is megkerestük.

– Tudom, hogy amibe belekezdtünk, nem tökéletes megoldás, de valamit tenni kellett a járhatatlanná vált utakkal. Ráadásul a falusi pletykákkal ellentétben nem 27 ezer hrivnyánk van a javításra, hanem 5,5 ezer. Az sem titok, hogy az állami közútkezelő itt sosem fog javítást végezni. Csak magunkra számíthatunk és az említett összegből mindössze efféle "tűzoltásra" telik. Különben meg a sokak által sérelmezett agyagdombokat, amint sikerül megfelelő földgyalut szereznünk, elegyengetjük. A munka tartósságáról meg annyit, hogy biztos vagyok benne, a viszonylag kisforgalmú útszakaszon két-három évig csak kitart a mesterkedésünk. Egy kis sarat pedig talán könnyebb a gépjármű-tulajdonosoknak lemosni kocsijukról, semmint egy tönkrement lengéscsillapítót javíttatni. Higgyék el, jót szeretnék tenni és kérném a helybelieket, hogy kritikáikat arra az esetre tegyék félre, ha ősszel tényleg rosszabb útviszonyok mellett kell majd közlekedniük, és addig ne "vészmadárkodjanak".

Matúz István

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó