2009. augusztus 20., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 119-120. (792-793.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Körte vagy alma?

Ezek lehetnek a betegségei

Nem mindegy, hogy ön alma vagy körte alakú. Egészen más diétát kell alkalmaznia, más testmozgást kell végeznie egy almának mint egy körtének. Mérje le a csípő- és a derékbőségét, majd a derék centimétereit ossza el a csípő méretével. Ha az így kapott szám 0,8 vagy az alatt van, akkor ön a körték típusába tartozik, ha felette, akkor alma típusú.

Ha ön alma...

Rossz hírek

A hason felhalmozódott zsír idővel "elnyomja" a szerveket, s ezek ellustulnak. Ezáltal az alma fáradékonnyá válik, nehezen mozog.

Minden centiméter számít. Túlzott elzsírosodás esetén megnőhet a koleszterinszintük, emelkedhet a vérnyomásuk és gyakoribbak lehetnek a szívproblémáik. A test közepén felhalmozódott zsír felboríthatja a vércukorszintet, és cukorbetegséget okozhat.

Jó hírek

Kevésbé hajlamosak a csontritkulásra. Húsz százalék az esély a visszér kialakulására, ugyanis ők kevésbé hízékonyak, kisebb súly nehezedik a lábakra. Az alma típusúak sokkal egészségesebbek, mint körte alkatú társaik.

Ha ön körte...

Rossz hírek

Mivel a férfihormonokból sokkal kevesebb található a körte alakú nők szervezetében, hajlamosabbak a csontritkulásra, a visszér kialakulására. Ennek oka az lehet, hogy a fenéken és a combon felhalmozódott többletsúly nagyobb terhet jelent a lábra.

Jó hírek

Ön imádni valóan gömbölyded, amit minden férfi szeret.

A zsír, amely a csípőjén és a combján lerakódott, azt jelenti, hogy önnek jóval kisebb az esélye a szívbetegségre, mint alma társainak. Az altestre rakódott feleslege nem terheli annyira a szívet, mint a hasra és derékra hízott zsír. A körte alakúaknak általában jobb a koleszterinszintjük és a vércukorszintjük, emiatt a bőrük is sokkal szebb. Általában elkerülik őket a pattanások, kevésbé ráncosodnak. Kicsi az esélye a kettes típusú cukorbaj kialakulásának.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó