2009. augusztus 20., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 119-120. (792-793.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Meddig tart a Zaki mélyrepülése?

Ahogy mondják, négy még gombócból is sok. Márpedig az ungvári Zakarpattya ennyi vereséget nyelt le egyhuzamban az élvonalban. Van-e kiút a gödörből? A szakembert és a szurkolót kérdeztük:

Varga Ferenc labdarúgóedző (Ungvár):

– Mielőtt az egyáltalán nem könnyű kérdést megválaszolnám, elmondom, hogy a hazai szakemberek véleménye szerint a Premier Ligának nem a nevét kell megváltoztatni, hanem a kiírását. A szurkoló ugyanis a nyári hőségben nem a meccsre vágyik.

– Viszont a Zaki nem panaszkodhat a nézőszámra. Lehet, hogy másutt kell a hibát keresni, netán az új edző személyében? Hiszen a csapatot nem ő vitte fel a legfelsőbb osztályba.

– Az edző olyan, mint a csapat. Egyik is, másik is új ebben a mezőnyben, s a rendelkezésre álló két hét édeskevés volt a felkészülésre. Ráadásul a Zaki sorsolása rendívül nehéz. Sorra kapja a számára még legyőzhetetlen ellenfeleket. Ám ahogy én látom, az együttesben benne vannak a jobb eredmények, és reméljük, hamarosan ki is jönnek.

Lőrinc Béla polgármester (Gát):

– Nemcsak a szakemberek, a szurkolók is kutatják az okokat, s ilyenkor elsőként az anyagiak ugranak be. De ez már így volt Puskásék idejében is. Gondolom, a sztorira minden idősebb focirajongó emlékszik. Nem ismerem a kulisszatitkokat, de az a hír járja, hogy a Zaki néhány játékosának még konkrét, aláírt szerződése sincs. Ha így van, nem is várható el a teljes odaadás. Persze, nem kizárt, hogy tévedek, és másutt kell keresni a bajok eredőit. Ezt viszont a csapat vezetőinek pontosan tudniuk kellene.

N. Sz.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó