2009. augusztus 20., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 119-120. (792-793.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sötét percek
Lövések a főúton

Az állami őrzővédő szolgálat néhány munkatársa gépkocsival a megyeszékhely irányába tartott, amikor a közelben lövések dördültek. Feltételezték, hogy a lövéseket az előttük haladó személyautóból adták le. Rövid üldözés után sikerült megállítaniuk. A negyvennyolc éves ungvári autóvezetőnél megtalálták a 8 milliméteres riasztópisztolyt. Elmondása szerint véletlenül húzta meg a ravaszt. A fegyvert a rendőrök lefoglalták.

Barátnőjével járt lopni

Alapos a gyanú, hogy több betöréses lopás is van annak a két fiatal nőnek a számláján, akik a munkácsi járási Szánfalván (Sztanovo) kiraboltak egy családi házat. A húsz és tizenhét éves barátnők a háziak távollétét kihasználva feltörték a bejárati ajtó zárát és elvitték a család spórolt pénzét. A gyanúsítottakat őrizetbe vették. Egyikük hasonló bűncselekményért már volt büntetve.

Betörtek a szertárba

Betörő járt Gáton a helyi sportegyesület szertárában. Az ismeretlen elkövető az éj leple alatt hatolt be a stadion közelében lévő épületbe, ahonnan több doboz festéket és két futball-labdát vitt el.

Ölre mentek a sógorok

Csaknem tragikus véget ért két sógor között támadt nézeteltérés Munkácson. A rokonok vitájából heves ökölcsata kerekedett, melynek következtében az egyik férfi életveszélyes állapotban került kórházba. A koponyasérülést, agyrázkódást diagnosztizáló orvosok riasztották a rendőrséget. A kemény öklű sógort őrizetbe vették.

Lefejezett áldozat

Születésnapi bulinak indult, borzalmas bűncselekmény lett belőle. Mindez Csernovic közelében egy hétvégi telken történt. A rendőrség sajtószolgálatának tájékoztatója szerint a huszonnyolc éves fiú barátnője születésnapjára egy ismerős lányt hívott meg a partnerével együtt. Ott azonban máig tisztázatlan okok miatt verekedés tört ki a férfiak között. A vendég, minden jel szerint egy fejszével többször fejen ütötte, majd lefejezte a fiatalembert. Az esetről a társaságból senki sem beszélt. A rokonok keresni kezdték az eltűntet. Földi maradványai a hétvégi telken találtak meg egy almafa alatt, ahova a gyilkos elásta. A gyanúsítottat letartóztatták. A két nőre ugyancsak cinkosság miatt börtön vár.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó