2009. augusztus 18., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 118. (791.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Siklóernyőverseny a Kárpátokban

Hétvégén közel ötven résztvevővel startolt vidékünkön a "Kárpátok kupa 2009" siklóernyőverseny.

A szervező az Ukrán Siklóernyő Szövetség és a lembergi "kumulusz" klub. A versenyzők egyéni és csapatversenyben is rajthoz állnak. A résztvevők az ökörmezői járási Zatisok turistatelep közelében fekvő Nagy Csúcsról (Velikij Verh) startolnak, majd megkezdik a repülést a versenybíróság által kijelölt cél irányába. A pilóták 30–120 kilométeres távrepülési feladatokban mérik össze tudásukat. Nehezíti a versenyzést, hogy bizonyos pontokat érinteni kell (át kell repülni felettük). A pilóták a feladat teljesítését a műholdas navigációs eszköz, a GPS által rögzített tracklogok alapján igazolják. Aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a feladatot, az a nap győztese – és kapja a legtöbb pontot. A megmérettetés vasárnapig tart.

Botlott az Újpest

A Pápa hatalmas meglepetésre 3–0-ra győzött az Újpest otthonában a labdarúgó Soproni Liga negyedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A találkozót megelőzően a lila-fehérek veretlenek, míg a korábbi újpesti kedvenc, Véber György tanítványai nyeretlenek voltak, ráadásul gólt sem lőttek. Változatlanul katasztrófa-sújtotta területnek nevezhető Kispest és Angyalföld, a Honvéd ezúttal Székesfehérváron kapott ki, míg a Vasas Kecskeméten szenvedett kiütéses vereséget. A negyedik forduló után is százszázalékos viszont a Videoton és az MTK; az utóbbi úgy nyert 1–0-ra hazai pályán, hogy a ZTE a hajrában tizenegyest rontott. Az NB II-ből felkerült FTC a nyíregyházi blamázs után szerény döntetlent ért el a Lisztes góljával egyenlítő Paks ellen az Üllői úton. Eredmények: Debrecen–Haladás 2–1, Újpest–Pápa 0–3, Videoton–Budapest Honvéd 2–0, FTC–Paks 1–1, Győr–DVTK 3–1, Kecskemét–Vasas 5–1, Kaposvár–Nyíregyháza 1–1, MTK–ZTE 1–0.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó