2009. augusztus 18., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 118. (791.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Csillagokban az üzemanyag ára

Az autósok társadalmán belül alighanem a leggyakoribb téma az üzemanyagok árának naponta történő emelkedése. Az utóbbi időben megállíthatatlannak tűnő tempóban kezdtek peregni a töltőállomások ártábláin az oktánszámok melletti adatok.

– Az ország régióinak sorában vidékünkön alakulnak a legnyugtalanítóbban az üzemanyagárak – vélekedik Ljubov Sztebnicka, a megyei állami árellenőrzési bizottság vezetője. – Az év első felében még erős hullámzás volt tapasztalható. Az A-95-ös benzin például januárban még 4 hrivnya 90 kopijkába került, majd feltornázta magát 6 hrivnya 60 kopijkára. Augusztusra pedig már jóval fölé ugrott.

A jelenlegi állapotok szerint, mondja a szakember, Kárpátalja az üzemanyagárak tekintetében az ötödik legdrágább hely a régiók sorában. Meglepően alakul a gázolaj kiskereskedelmi ára. A múlt év azonos időszakában ugyanis hetvennyolc kopijkával került többe, mint jelenleg.

– Az árak alakulására objektív és szubjektív tényezők egyaránt erőteljesen hatnak – mondja a bizottság vezetője. – Egyrészt kihatással vannak rá az európai piacon végbemenő változások, de a belső mozgást sem hagyhatjuk figyelem nélkül. Július folyamán az orosz nyersolaj például 17 százalékkal drágult. Emellett a kereslet gyors növekedése is árfelhajtó hatású volt.

A szakember szerint azonban ez egy igen leegyszerűsített képlet, mely alapján jogosnak vélhetjük az ukrajnai forgalmazók sorozatos áremelését. Mert azt tudni kell, hogy az üzemanyagok árát nem vidékünkön döntik el, hanem a nagy forgalmazó cégek állapítják meg a megye számára.

– Nem tartom megalapozottnak és indokoltnak az ilyen mértékű drágítást – folytatja Ljubov Sztebnicka. – A belső piacon ugyanis számottevő részben van jelen az ukrán nyersolaj, melynek árvisszatartó hatása van. És azt sem szabad elfelejteni, hogy Oroszországtól az európainál jóval olcsóbban kapjuk ezt az energiahordozót.

Más tényezők is ellene szólnak a drágításnak. Például az, hogy a hazai olaj árát nem befolyásolja a dollár árfolyamának ingadozása, és behozatali vám sem terheli. Az orosz kőolaj szállítási költségei is elenyészőek.

– Gondoljanak csak bele: a legnagyobb olajfinomítónk, a kremencsuki kizárólag hazai nyersanyagot dolgoz fel. Az olajszármazékok pedig a gyártótól a töltőállomásig másfél-két hónap alatt jutnak el. Tehát a most autónkba tankolt ukrán gyártású benzin, gázolaj még júniusban hagyta el a finomítót. Ha importolajról van szó, azt is akkortájt vásárolták az akkori áron. Ezeket a tényezőket bizony figyelembe kellene venni az árképzés során – mondja a bizottság vezetője.

A szakember szerint Ukrajnában valamiért másképp működnek a dolgok, mint a világ más tájain. A fentiekből kiindulva például nálunk most éppen olcsóbbnak kellene lenniük az üzemanyagoknak. Nálunk azonban valamennyi forgalmazó maga dönti el, hogy miként alakítja az árait. Az ő érdekeikre nincsenek befolyással az állami szabályzók. Sőt, az állam nem is szólhat bele, mennyiért adják el termékeiket vidékünkön a lembergi, lucki vagy odesszai beszállítók.

Balogh Csaba

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó