2009. augusztus 18., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 118. (791.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Rózsafesztivál Beregdédán

Ki a virágot szereti, rossz ember nem lehet, tartja a mondás. Beregdédát ezek szerint csak jó emberek lakják, hiszen a faluban rózsafesztivált rendeztek. A falunappal egybekötött "népi összejövetelen" a szervezők a tájjelleget szerették volna hangsúlyozni, új hagyományt teremtve ezzel. Az elgondolás abból fakadt, hogy a községben sokan foglalkoznak rózsatermesztéssel.

A program rendhagyó módon labdarúgó-mérkőzéssel indult. Déda és Zápszony focistái mérkőztek meg egymással. A találkozó a hazaiak 4–0-ás győzelmével zárult.

A rendezvény megnyitóján Egressy István, Beregdéda polgármestere köszöntötte a megjelenteket, köztük Dr. Révész Szilviát, Beregdaróc polgármesterét. A testvérközség megköszönte a dédaiaknak a közelmúltban rendezett 9. daróci kenderes napokon való aktív részvételt, kiemelte a dédai kulturális és tánccsoport fellépését. A két község lakói hat éve rendszeresen látogatják egymás kulturális rendezvényeit. A jövőben szeretnék elmélyíteni a gazdasági összeköttetéseket is. A Dédában tervezett technopark kivitelezési munkáiban is közösen vennének részt.

A találkozón verses, énekes összeállítással léptek színpadra a helyi óvodások, majd a dédai és a kaszonyi kultúrosok szórakoztatták a nagyérdeműt. Fellépett a beregszászi Atasz tánccsoport, s nagy sikert aratott a helyi Arany János nyugdíjasklub előadása. A Beregszászi Dixieland Band és az Integrál együttes húzta a talpalávalót, a rózsafesztivál sztárvendége Némethy Brigitta, a Megasztár egyik résztvevője volt.

Molnár Bertalan

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó