2009. augusztus 18., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 118. (791.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Ratusnyak ismét megússza?

Nem lehetetlen, hogy ismét büntetlenül kerül ki az immár sokadik ellene indított büntetőjogi eljárásból a megyeszékhely polgármestere. S bár az ügyet jelenleg a Miniszteri Kabinetben és a főügyészségen is vizsgálják, a végkifejlet még erősen kétséges.

Az UA-Reporter információjában a megyei ügyészség meg nem nevezett forrására hivatkozva közli, hogy három vádpont alapján gyanúsítják Ratusnyakot: garázdaság, hivatali hatáskör túllépése és az állampolgárok egyenjogúságáról szóló jogszabály megsértése. Nehéz lenne objektivitásról beszélni, állítja az ügyészségi hírforrás, hisz máris embertelen külső nyomás nehezedik a nyomozókra és a megyei ügyészségre. Egyes hatalmi körök azt szeretnék elérni, hogy a Ratusnyak-ügy el se jusson a bíróságig.

Megszólalt Ungvár polgármestere megnyilvánulásaival kapcsolatban Volodimir Litvin is. A házelnök viszont éppen azon reményét fejezte ki, hogy a jogvédő szervek objektív és tárgyszerű nyomozást folytatnak a polgármester és a Változások Frontja egyik ungvári aktivistája közötti incidens kapcsán indult vizsgálat során. Kollégáihoz intézett szavaiban Litvin nyugalomra és önmérsékletre int mindenkit. Arra az újságírói kérdésre, hogy szerinte is etnikai ellentéteket szít-e az ungvári polgármester, a házelnök nem válaszolt. Tudni kell, hogy Volodimir Litvin annak a Népi Pártnak a vezére, melynek kárpátaljai szervezetét Szerhij Ratusnyak vezeti.

A megyeszékhely polgármestere sem hagyja magát. Mint azt Oleg Podebrij szóvivő lapunknak elmondta, Ratusnyak ügyvédje a védence ellen indított büntetőjogi eljárás megszüntetését követeli. A városi képviselőtestület is kiállt a polgármester mellett. Legutóbbi rendkívüli ülésén az önkormányzati képviselők egyhangúan elfogadták azt az ország vezetőihez írt beadványt, melyben Szerhij Ratusnyak érdemeit és ártatlanságát hangsúlyozzák.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó