2009. augusztus 13., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 115-116. (788-789.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Szerelmi háborúban mindent szabad?

Ha valaki szerelmes, vagy csak úgy egyszerűen rajong a párjáért, akkor tuti nehezen viseli, ha egy harmadik is belép a képbe, és megzavarja az addig tökéletes idillt. Ilyenkor egyesek magukba roskadva várják a végkifejletet, mások viszont felveszik a kesztyűt, és harcolnak a szerelmükért. Kérdés: milyen fegyvernemben, és pontosan ki ellen harcolunk.

Miért kezdünk el küzdeni a szerelmünkért? Természetesen azért, mert szeretjük a másikat, és nélküle boldogtalanok lennénk. Emellett – valljuk be – többségünk meg van győződve arról, hogy a párunknak sem jó, ha nincs velünk. De miért is kerülünk ilyen szituba? Két alapvető indok van, ami miatt felveheted a kesztyűt: 1. ha valaki rárepül a pasidra, csajodra; 2. ha a pasid vagy a csajod repül rá valaki másra.

Egy jó stratéga nem megy neki a betolakodónak nagy késsel, bár sokak szerint a frontális ütközet sokkal célravezetőbb, mint terveket szövögetni. De meddig mehetünk el? A közvetlen konfrontáció előnye, hogy hamar képbe kerül a csaj, pasi a szituval, és ha van esze, akkor nem feszegeti tovább a határokat. Emellett egyeseknek kimondottan bejön, ha harciasan lépünk fel – pasik előnyben, a csajoknál viszont őrült hisztinek tűnik. Vannak olyanok is, akiket nem hódíthatunk meg vagy vissza ezzel a taktikával, sőt. Inkább elriasztja őket a birtoklási vágyunk.

A másik lehetőség, ha egyszerűen hátbatámadunk, vagyis gondosan kigondolt tervek alapján hárítjuk el a veszélyt. Ehhez a legjobb fegyver a beszéd és a testbeszéd. Minél közelebb tartózkodni a párunkhoz, vagy a betolakodóval kedves beszélgetésbe elegyedni, és célzójellegű mondatokat elejteni arról, jobb, ha távol tartja magát a párunktól.

Kényes szitu, ha pasink, csajunk úgy gondolja, a szomszéd kertje zöldebb, és elkalandozik egy-egy buliban vagy társaságban. A legrosszabb megoldás ebben az esetben, ha kapásból felelősségre vonjuk párunkat, szembesítjük tettével, egyszóval megtámadjuk. Ezzel nem leszünk előrébb. Ilyenkor kell a B terv, vagyis az a fajta ármánykodás, amivel meggyőzhetjük csalfa barátunkat, barátnőnket, szörnyű hibát követ el, ha minket megcsal. És nem nekünk lesz rossz, hanem neki, és mi ezt nagyon nem szeretnénk. A színjáték, a kíváncsiságuk felébresztése és a szexuális élet feltüzelése ugyan némi plusz energiát és időbefektetést igényel, de az eredmény többnyire biztosabb.

A fegyvernemek:

Csajok: csábítás – magasan kiemelve a szexet –, érzelmi és egyéb zsarolás, szemtől szembe támadás.

Pasik: agresszió, flegmaság, a téma kerülése.

KISZó-feldolgozás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó