2009. augusztus 13., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 115-116. (788-789.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Minden hiába

Mégsem tér vissza a hétszeres Formula-1-es világbajnok Michael Schumacher Valenciában az Európai Nagydíjon, mert egy korábbi, motorversenyzésben elszenvedett nyaksérülése megakadályozza ebben.

"Mindent megpróbáltam, hogy lehetővé tegyem az ideiglenes visszatérést, ám – legnagyobb sajnálatomra – mindez nem történhet meg. Sajnos a kezelések ellenére sem sikerült csillapítani a nyakamban a fájdalmat." – nyilatkozta az autósport élő legendája. Schumi még februárban, a spanyolországi Cartagenában rendezett szuperbike-versenyen szenvedett nyaksérülést, ami akkor a viadal feladására kényszerítette.

Schumacher, amikor igent mondott a Ferrari vezetőinek Felipe Massa helyettesítésére, úgy gondolta, hogy az akkori baleset már nem befolyásolja a Formula-1-es visszatérését.

"Nagyon szomorú vagyok, hogy a probléma azt jelenti, Michael nem tud rajthoz állni a futamon, ugyanakkor értékelem a nagy erőfeszítéseket, amelyeket tett az ügy érdekében, és azt a különleges motivációt, ami átragadt a csapatra és a szurkolókra is az elmúlt napokban. Nem kétséges, hogy a visszatérése jót tett volna a Formula-1-nek, és biztos vagyok benne, hogy a legjobbak között harcolt volna" – reagált a sajtónak Schumacher bejelentésére Luca di Montezemolo, az istálló elnöke.

A Ferrari már azt is bejelentette, hogy Schumacher helyett a 38 éves olasz tesztpilóta, Luca Badoer ül a Budapesten megsérült Massa autójába. Badoer legutóbb 1999-ben, Minardi-pilótaként indult F1-es futamon. Az olasz Ferrrari autójában pedig legutóbb 1994-ben ült talján versenyző GP-futamon, akkor az Alesit helyettesítő Larini második lett Imolában. A Valenciai Nagydíjat augusztus 23-án futják.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó