2009. augusztus 13., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 115-116. (788-789.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Ahol mesteremberek jönnek a világra

Molnár Zoltán Csongoron él. Mint mondja, a településen nagyon sok a szakember, akik ungvári és munkácsi építkezéseken dolgoznak. "Szinte már a születése után a gyerek kezébe kerül a kőműveskanál, úgy is mondhatnánk mesterember jön a világra" – magyarázza.

Zoltán katonai szolgálata alatt a bíróságokon szolgált belügyisként. Amikor leszerelt, s kiengedték a kapun, mondván: Molnár – szabad, többször is visszanézett, hogy nem tréfa-e az egész. A későbbiekben húsz évig dolgozott erőgépen. Rahótól Nagybereznáig Kárpátalja szinte valamennyi városában megfordult, ahol a gázvezetéknek kellett árkot ásni. Azt követően pedig elsősorban munkácsi és ungvári építkezéseken dolgozott. Három gyermeke született.

Nyugdíjba vonulása után sem tétlenkedik.

– Szántok, vetek, jószágot tartok. Hála Istennek, még van erőm. Bírok dolgozni – mondja. – Faluhelyen csak este van tévézés, nappal sok a tennivaló. Jön a krumpliszezon, azután pedig a tengeritörés, és még ott a seprűkötés, ami egész télen munkát ad. A főút mentén lakunk, így a kapuban is értékesíteni tudjuk a portékát. A kliensek tíz-tizenöt darabot is elvisznek.

A hobbiját firtató s a horgászatot is megemlítő kérdésemre elmondta: a pecázás nem az ő kenyere. Egyszer ugyan kipróbálta, de mivel egy ujjnyi halacska fél órát játszadozott a csalival, na és az idegeivel, megunta, a bot pedig a teljes szereléssel együtt a vízben landolt.

– Inkább megyek az üzletbe, ott egyszerre fogok egy kilóst, vagy olyat, amilyet akarok. Velem egy ötdekás hal ne incselkedjen – neveti el magát.

Régebben a labdarúgás jelentette a legszebb kikapcsolódást, a helyi csapatban jobbösszekötőt játszott. Szenvedélye volt, és ma is az. A televízión és lapunkon keresztül figyelemmel követi a fontosabb eseményeket. A Kárpáti Igaz Szót még édesapjától "örökölte".

T. V.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó