2009. augusztus 13., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 115-116. (788-789.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Vízügyi szakemberek találkozója

A határ menti együttműködés jegyében tanácskoztak Beregszászban kárpátaljai és magyarországi vízügyi szakemberek. Az ukrajnai szakküldöttséget Volodimir Csipak kormánymegbízott vezette, míg magyar részről Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója irányította a megbeszélést. A fő téma a Beregszászi járásban lévő vízelvezető rendszerek, illetve a Csaronda–Latorca kanális rekonstrukciójának technikai megvalósítása volt. A munkák előkészületi fázisban vannak, biztosítottak a megfelelő engedélyek és a szükséges műszaki eszköztért is sikerült beszerezni, állapították meg a szakemberek.

Az elnökválasztásra készülnek

Oleg Havasi, a megyei közigazgatás elnöke vezette azt a tanácskozást, melyen a járások önkormányzati vezetői cseréltek eszmét az elnökválasztásra való felkészülés menetéről. A rendezvényen jelen volt a központi választási bizottság (CVK) egyik tagja is, aki megelégedéssel konstatálta, hogy megyénk nagyobbik hányadában a befejezéshez közelednek az előkészületek. Szinte mindenütt sikerült összeállítani a szavazásra jogosultak pontos listáját. Mindez csupán Csapról és Husztról nem mondható el. Havasi kötelezte az érintetteket, hogy záros határidőn belül fejezzék be a névsor pontosítását.

Lapátra tett adóellenőrök

A megyei adóadminisztrációnál az idén 99 belső ellenőrzést folytattak le, melyek során számos fegyelemsértésre derült fény. Ezek következtében 33 adóellenőrt fegyelmi úton vontak felelősségre, 4 alkalmazottjukat azonnali hatállyal elbocsátották.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó