2009. augusztus 13., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 115-116. (788-789.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Megölte, majd megerőszakolta a ... nagyanyját

Borzalmas bűntényről kaptak bejelentést a cserkaszi rendőrök. A város egyik peremkerületében lévő szennyvízcsatornában idős nő holttestére bukkantak. A meggyilkolt asszony tetemét az elkövető vízinövényekkel takarta be.

Az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat során durva dolgokra derült fény: a tettes előbb megfojtotta az áldozatot, majd megerőszakolta a már halott asszonyt. A holttest tele volt a súlyos bántalmazás nyomaival. Ruházata csupa vér volt. A rendőröknek rövid idő alatt sikerült azonosítaniuk az áldozatot. A hetvennyolc éves Nagyija M. egyedül élt családi házában, ahol éppen három unokája vendégeskedett. A húsz és huszonöt év közötti fiatalemberek nyaralni érkeztek nagyanyjukhoz.

A szomszédok elmondták, hogy az idős hölgy nagyon kedves és jólelkű ember volt, valósággal körbeugrálta unokáit, igyekezett azok kedvében járni. Csaknem minden nap süteményt sütött nekik, esténként pedig a szabadban készített finomságokat tett az asztalra. A szerencsétlen egész évben arra spórolt a nyugdíjából, hogy nyáron ellássa az unokáit.

Egy este az egyik unoka kettesben maradt a nagyival. Unokatestvérei éjszakai horgászatra mentek. Az idős hölgy megterített a vacsorához, italt is tett az asztalra. Ám a fiatalember, aki különféle erőszakos cselekményekért már megismerkedett a börtönkoszttal, váratlanul fajtalankodni kezdett vele.

Az idős asszony előbb viccnek vette az unoka közeledését, majd keményen rendre utasította. Ettől azonban valósággal megvadult. Felkapott egy konyhakést és követelte, hogy a nő a kedvére tegyen. Az elutasítás még inkább felkorbácsolta a férfi indulatait, aki lesújtott a késsel, majd ököllel kezdte verni a szerencsétlent.

A nagyi a padlóra került, de unokája nem hagyta abba a bántalmazást. Amikor az már ájultan feküdt, megszorította a torkát, majd közösült a már halott asszonnyal. Lehiggadva azon kezdett töprengeni, hova rejtse a holttestet. Az éj leple alatt a vállára dobta, kivitte a közeli szennycsatornához és a vízbe téve néhány növénnyel betakargatta.

A cserkaszi rendőrség szóvivője elmondta, az unoka még az éjszaka folyamán elhagyta a házat és a másik nagyanyjához indult. Ott azonban már rendőrök vártak rá. A gyanúsítottat letartóztatták és elmeorvosi megfigyelés alá helyezték. Ép elméjű ember ugyanis aligha képes ilyen gaztett elkövetésére...

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó