2009. augusztus 11., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 114. (787.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sikeresen szerepel a Beregvidéki FC

A Beregvidéki FC felnőtt és ifjúsági futballcsapata kiemelkedő teljesítményt nyújtott a megyei bajnokságban. A közelmúltban ellátogattunk az egyik edzésre, ahol Nagy Róbert vezetőedzővel, valamint Ombódi Gáborral, a csapat adminisztrátorával elegyedtünk szóba.

– A Beregvidéki FC futballcsapata 2007-es megalakulása óta szépen szerepel a különböző megmérettetéseken – tudtuk meg tőlük. – Csapatunk támadó focit játszik, és jelenleg a harmadik helyen áll a megyei bajnokságban. A cél a bajnoki cím. A közelmúltban zárult le a bajnokság első fordulója. Csapatunk az eddigi 17 meccsén összesen 50 gólt rúgott és 14-et kapott.

– Mit kell tudni a keretről?

– A felnőtt csapat összlétszáma 18 fő. Az átlagéletkor 26 év, a legidősebb sportoló 30 éves. A játékosok többsége Lembergből, Ungvárról, Husztról, Felsőveresmartról (Nagykopány) és Sztrijből igazolt hozzánk, de 8 beregszászi labdarúgó is játszik a keretben. Velük könnyű dolgozni. Szinte valamennyien tapasztalt focisták. A helyi játékosok fiatalok, akik sokat tanulnak tőlük.

– Kik a csapat húzóemberei?

– Az egyik legjobb játékosunk jelenleg Igor Kalapacs, aki a bajnokságban 3 mérkőzés alatt 7 gólt rúgott. Kiemelkedő Volodimir Lukasuk is, aki korábban a Ternopil színeiben játszott. Jó teljesítményt nyújt a hátvéd, Volodimir Kornutyak, az FK Harkiv egykori tagja.

– Nagy hátrány – mondja Nagy Róbert –, hogy Pavel Kotovenko, aki a CSZK Rosztov csapatától igazolt hozzánk, jelenleg sérült, ráadásul a közelmúltban Jurij Csonka, a csapat egyik legjobbja Németországba igazolt.

– Milyen a csapat felszereltsége?

– A Beregvidéki FC megyei szinten az egyik legjobban felszerelt klub – válaszolt Ombódi Gábor. – 15–20 új labda, 4–5 szerelés is a játékosok rendelkezésére áll, emellett az ellátásukra sem lehet panasz. Mindez a támogatóinknak köszönhető, elsősorban Gajdos István polgármesternek, aki a klub elnöke is. Támogatóink között ott van az Autobantrans, a Cotnar Kft., a HARES Group, a Numinátor Kft., valamint a Zarah Moden. Sok segítséget kapunk Medvigy István és Heckó György megyei képviselőktől is. Egy jó minőségű edzőpályára viszont szükség volna, mert a jelenlegin nehéz a felkészülés.

– Említették, hogy a nyolc beregszászi játékos fiatal. Eszerint az utánpótlással nincs nagy gond.

– A Beregvidék ifjúsági csapata is szépen szerepel a megyei bajnokságban, három ponttal maradva le az első helyről, jelenleg a harmadik – mondja a vezetőedző. A 16–17 éves átlagéletkorú 20 játékos nagy része beregszászi, de többen vannak a járásból is. Heti háromszor tréningeznek, edzőjük Volodimir Petruska. A legkisebbekkel, azaz a 8–13 éves korosztállyal Panulin László és Pavel Kotovenko foglalkozik.

– Hogyan zajlik a felkészülés?

– A felnőtt csapat számára hetente háromszor tartunk edzést. Rövidesen kezdődik a megyei bajnokság második fordulója. Az első mérkőzést az Iványi FC-vel játsszuk hazai pályán, akiktől az előző fordulóban 1–0-ra kikaptunk. Ezt követően egy nehéz idegenbeli mérkőzésünk lesz Újdávidházával. A bajnoki cím elnyeréséhez valamennyi meccsén győzni kell a csapatnak.

Molnár Bertalan

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó