2009. augusztus 11., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 114. (787.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Kórustalálkozó a bótrágyi falunapon

Az idei bótrágyi falunap eltért a korábbiaktól, hisz a hagyományos kórustalálkozóval együtt került megrendezésre. Az énekkarok bemutatkozásának a helyi református templom adott otthont.

"Aki énekel, az kétszer imádkozik". Ambrosius püspök szavait idézve elsőként Radvánszky Ferenc bótrágyi és kaszonyi lelkipásztor köszöntötte a fellépőket. Ez alkalommal négy gyülekezet kórusa bizonyította tehetségét. Elsőként a házigazdák léptek fel. A dalárda, a gyermekénekkar, valamint a vegyes kórus előadását követően a hetyeniek mutatkoztak be, majd a papi gyülekezet énekkara és 4 tagú zenei együttese adott elő egyházi műveket. A találkozót a kaszonyiak zárták.

A templomi rendezvényt követően a falunap ünnepélyes megnyitóján Hajdú Ferenc polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében a falunap összetartó erejét hangsúlyozta és köszönetét fejezte ki a helyi vállalkozóknak és mindazoknak, akik hozzájárultak a rendezvény lebonyolításához. A falu életéről szólva örvendetes tényként említette, hogy végre Bótrágyon is van vezetékes gáz.

A rendezvényen felléptek többek között a helyi óvodások és iskolások, valamint a bótrágyi, a beregújfalui és a kaszonyi műkedvelők. A táncprodukciók mellett elhangzott számos vers és ének. A legnagyobb sikert Kovács Alekszandra és Antonyi Norbert zenés műsora aratta.

A résztvevők a művelődési házban megtekinthették a helyi kézművesek munkáiból megrendezett kiállítást, valamint ellátogathattak a könyvtárba, ahol a helyi gyermekek alkotásait vehették szemügyre. A kiállított gyöngyfűzések és gyurmafigurák az ifjabb Jelizaveta Orosz könyvtáros által szervezett foglakozásokon készültek.

A sportkedvelők kilátogathattak a közeli futballpályára, ahol először a Bótrágy és Harangláb közötti barátságos labdarúgó-mérkőzésen szurkolhattak. Ezután a bótrágyi és a forgolányi öregfiúk mutatták meg, hogy nem felejtettek el futballozni. Mindkét meccs a helyiek győzelmével zárult.

Az idei éven sem maradhatott el a tombola. A fődíj egy elektromos sütő volt.

Molnár Bertalan

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó