2009. augusztus 11., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 114. (787.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Közlekedési tudnivalók külföldieknek
Ukrajna még messze van az EU-tól

A közelmúltban cikksorozatban tájékoztattuk olvasóinkat arról, milyen közlekedési rendszabályokra kell odafigyelniük, ha a környező országokba utaznak. A visszajelzésekből ítélve kezdeményezésünk kedvező fogadtatásra talált. Sőt, külföldi olvasóktól kaptunk olyan leveleket, melyekben kérik, számoljunk be arról is, milyen szabályokra kell figyelniük az Ukrajnába, illetve Kárpátaljára utazó külföldieknek.

A kérésnek örömmel teszünk eleget. Kérdéseinkre Olekszij Szpivak, a megyei közlekedésrendészet megbízott helyettes vezetője válaszol.

– Nyáron megyénk útjain is megnő a forgalom. Ezzel párhuzamosan a balesetek száma is növekszik?

– Egészében véve 30 százalékkal sikerült visszaszorítani a közlekedési balesetek számát. Ez elsősorban a megszigorított és jelentősen megnövelt bírságok hatása. A múlt év hét hónapja során 114-en haltak meg megyénk közútjain. Az idén 58-an. A csökkenés jelentős, de a nyári hónapokban sajnos romlott a helyzet.

– Milyen típusú balesetek jellemzőek nyáron?

– Megyénkben rosszak az útviszonyok. Számos szerencsétlenség éppen emiatt következik be. Erre mindenképp oda kell figyelniük a külföldieknek. Csakúgy, mint a robogón közlekedő fiatalokra. Ezek bárhol felbukkanhatnak. Többségük nem ismeri a KRESZ-t.

– Mi idézi elő a karambolokat?

– Az első helyen a gyorshajtás áll, de gyakori okozója a szerencsétlenségeknek az indokolatlan sávelhagyás, a szabálytalan előzés, a kereszteződésekben való rossz áthaladás.

– Vannak-e súlyossági fokozatai a közlekedési baleseteknek?

– Igen. A legsúlyosabb fokozat, amikor a balesetnek legalább három halálos áldozata, avagy ötnél több sérültje van.

– Kárpátalján hol a legveszélyesebb közlekedni?

– A Huszti, a Técsői és az Ökörmezői (Mizshirjai) járás közútjain.

– Melyek azok a legfontosabb szabályok, melyek csak a mi országunkra jellemzőek és a külföldinek ajánlatos odafigyelni azokra?

– Talán a körforgalomban való áthaladás szabályai a leglényegesebbek. Ezek eltérnek a legtöbb európai országban érvényben lévőktől. Nálunk ugyanis nem a körforgalomban haladónak van elsőbbsége. Minden helyen az adott körülményeket szem előtt tartva van szabályozva a forgalmi rend. Erre jelzőtáblák figyelmeztetnek. A külhoni autós tehát jól teszi, ha odafigyel rájuk.

– Mely esetekben kötelező a biztonsági öv használata?

– Mind lakott helyen, mind azon kívül kötelező bekapcsolni az övet. Kivételt csak a szakszolgálatok, így például az elsősegély, a tűzoltók, a rendőrség járművei képeznek. Ha nincs becsatolva, a rendőr 51 és 85 hrivnya közötti összegre bírságolhat.

– Hol kötelező a tompított fény?

– Csak akkor kell igénybe venni, ha rosszak a látási viszonyok: köd, eső, sötétedés zavarja a közlekedést.

– Mennyi a megengedett sebességhatár lakott területen és azon kívül?

– Lakott területen maximum 60 kilométeres óránkénti sebességgel szabad közlekedni. Az elválasztó korláttal felszerelt négysávos utakon 110, a sztrádán 130 km/óra. Négysávos autóúttal azonban csak Ungvár és Munkács között rendelkezünk. Autósztrádánk sajnos egy méternyi sincs. Másutt 90 km az óránkénti maximális gyorsaság. Van azonban úgynevezett türelmi határ. Aki a megengedett sebességet 20 km/óránál nem többel lépi túl, azt még nem szankcionálják.

– Milyen összegű – minimumtól maximumig – büntetéseket kaphat az, aki megsérti a közlekedési szabályokat? Alkalmazható-e helyszíni bírság?

– Ukrajnában az intézkedő rendőr nem alkalmazhat helyszíni bírságot és semmilyen cím alatt nem vehet el pénzt a közlekedőktől. Csak arra jogosult, hogy felvegye a jegyzőkönyvet, kiállítsa a bírságról szóló fizetési felszólítást. A szabálysértésekben az igazságszolgáltatási szerv hivatott dönteni.

Ukrajnában a közlekedési szabálysértésért kiróható minimális bírság jelenleg 51 UAH. Ekkora összegre büntetik azt az autóst vagy motorost, aki nem csatolja be a biztonsági övet, nem visel bukósisakot, illetve gyalogosan vét a KRESZ ellen. A maximális összeg az ittas vezetésért szabható ki, s 2550-től 3400 UAH-ig terjed. Tudni kell, hogy a tudatmódosító szerek hatása alatt gépjárművet vezető személy ellen a pénzbüntetésen kívül más szankciók is alkalmazhatók. Például bevonhatják a jogosítványát, de akár héttől tíz napig terjedő elzárásra is ítélheti a bíróság.

– Külön elbírálásban részesülnek-e a külföldi állampolgárok?

– Nem. A szabályok mindenkire egyformán érvényesek. Külhoni polgár ellen azonban indokolt esetben alkalmazható a kitoloncolás. Kárpátalján eddig egyetlen példa volt erre. Még júniusban történt, hogy rendőreink a Kijev–Csap főútvonalon igazoltatták egy cseh rendszámú gépjármű vezetőjét. A 46 éves cseh állampolgárságú nő tökrészeg volt. Ez a vizuális megítélésen kívül az orvosi vérvizsgálat során is megerősítést nyert. Sőt, maga a vétkes is elismerte, hogy ittasan vezette járművét. A hölgyet az egyik kárpátaljai bíróság két évre megfosztotta járművezetői jogosítványától és kiutasította az országból, illetve három évre megtiltotta számára az Ukrajnába való beutazást. Ez az intézkedés eddig precedens nélküli, de valószínűleg nem az utolsó.

Balogh Csaba

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó