2009. augusztus 11., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 114. (787.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Mindenki nyert: győztek a magyarok

Háromnapos kárpátaljai látogatáson vett részt a magyar labdarúgó öregfiúk-válogatott, amely szombaton Beregszászban a régió szenior játékosaival mérte össze a tudását.

Mielőtt megkezdődött volna a futballgála, a focistákat, vendégeket és a szép számban összegyűlt szurkolókat Gajdos István, Beregszász polgármestere, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöke, Pethő János, a beregszászi külképviselet konzulja, az olimpiai bajnok Buzánszky Jenő, az Aranycsapat élő legendája és a viski születésű Varga Sándor, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) menedzsere, illetve Détári Lajos köszöntötte.

Bravúros játékot láthatott a nagyérdemű, a magyar válogatott pimasz gólokat lőtt. 11–4-re kaptunk ki, de tulajdonképpen mindenki nyert, hiszen győztek a magyarok.

A magyarországi csapattal olyan híres egykori labdarúgók jöttek, mint a már említett Détári – 61-szeres magyar válogatott, hatszoros világválogatott –, Váczi Zoltán, Pethő Tamás, Gyimesi László, Hámori Ferenc és Zombori Zalán.

A Bereg-vidéki nosztalgiacsapat tagjai közül is sokan letették névjegyüket a kárpátaljai labdarúgás asztalára. Olyan egykori játékosok léptek a gyepre, mint Antal József, Bíró Tibor, Kemény Csaba, Sebestyén Béla, Braun Sándor, Hidi István, Nagy Róbert. A Barátság Stadionban rendezett mérkőzést Bíró István, Benedek György és Szimku István vezette.

A mérkőzés után a vendéglátók emléklappal és érmekkel ajándékozták meg a magyarországiakat. Détári Lajos elmondta: ilyen nagyszerű fogadtatásban szinte még sehol nem volt része. A csapat nevében megköszönte a felejthetetlen napokat, amit Kárpátalján töltöttek.

Mint ismeretes, az Aranycsapat Alapítvány szervezte Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon a kárpátaljaiak fantasztikusan szerepeltek: az általános iskolások közül a beregsomiak a második, a középiskolások kategóriájában a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium diákjai pedig az első helyen végeztek.

A gálamérkőzés létrejöttét az UMDSZ, a Cotnar Vállalat, az Aisberg Vállalat, a Numinátor Kft., a Járási Erdőgazdaság, a Pacsirta Étterem, Bozsár Jenő, Varga Ferenc, Bihari András, Orosz Sándor, Bíró Tibor vállalkozók, valamint a helyi futballcsapat támogatta.

Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó