2009. augusztus 6., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 111-112. (784-785.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Számít a pénz a párkapcsolatban?

Mindenki ismeri a mondást: a szerelem mindent legyőz, s a szerelem mindenért kárpótol. Sokan azonban úgy tartják, még a legnagyobb szerelmet is megöli a nyomorúság. Vajon hol az igazság? Számít a pénz a párkapcsolatban?

A fiatalok általában még nem foglalkoznak a pénzkérdéssel. Úgy gondolják, ha szerelem van, minden van. Ebben a korban még jól is van ez így, hiszen ilyenkor még ott a családadta biztos háttér: nem kérdés, hogy mit eszünk, miből fizetünk rezsit. Aki már fiatalon is anyagias, fogalma sincs arról, milyen is az, ha igazán szeret valakit: nem számít honnan jött, mit csinál, kinek a gyereke.

Később azonban, ha felszáll a rózsaszín köd, elmúlik a szerelem, esetleg már a szakításra is sor kerül, sokan érezhetik úgy, hogy bizony alaposan kihasználták őket. És soha többé nem kezdenek olyannal, aki szegényebb, nem él olyan jó módban. Mindenáron arra törekszik, hogy megismerkedhessen egy gazdag család csemetéjével, így egy egészen más környezetbe kerüljön. A rossz tapasztalatok sokasága odáig vezethet, hogy az illető kifordul magából, s már csak azért marad társával, mert: milyen jó kocsija van, milyen szép háza és minden nyáron el lehet menni vele nyaralni.

Persze nagyon nagy általánosítás lenne azt mondani, hogy ez mindig érvényes. Vannak olyanok, akik teljesen tabunak tartják az anyagi kérdést. Pedig nem érdemes átsiklani felette. Mindenkinek van egy bejáratott életformája, szokása, nem szívesen mond le egy bizonyos életszínvonalról. Ha komolyak a szándékaink, muszáj beszélni egymás anyagi helyzetéről és elvárásairól, főleg ha családot szeretnénk alapítani. Sokszor abban az illúzióban ringatjuk magunkat, hogy a szerelem által majd az anyagi dolgokon is túl lehet lépni. Ám a sokéves átlag azt mutatja, hogy az ilyen helyzetekben gyakoribb a szakítás és a válás, mint a holtodiglan-holtomiglan.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó