2009. augusztus 6., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 111-112. (784-785.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Beregszászban a magyar öregfiúk

Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség meghívására Kárpátaljára jön a magyar labdarúgó öregfiúk-válogatott.

A vendégek a háromnapos programsorozat keretében ellátogatnak a Vereckei-hágóra és a Szolyvai Emlékparkba is.

A csapat kísérői között olyan egykori futballnagyságok lesznek, mint Buzánszky Jenő, Várhidi Pál, Mészöly Kálmán és Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke. A szervezők reményei szerint vidékünkre látogat Szepesi György, az egykori legendás riporter is.

A magyar öregfiúk-válogatott a beregszászi szeniorokkal mérkőzik. A gálára a Vérke-parti városban, a Barátság Stadionban kerül sor szombaton, 17.00 órai kezdettel (közép-európai idő szerint).

Győzelem három év után

A második fordulóra került sor a magyar labdarúgó NB1-ben.

Három év után ismét az első osztályban a Ferencváros – a csapat első mérkőzését későbbi időpontra halasztották –, amelynek a Zalaegerszeg elleni összecsapására közel tízezer néző volt kíváncsi.

Eredmények: Vasas–Győr 0–2, Debrecen–Pápa 2–0, Ferencváros–Zalaegerszeg 4–1, Videoton–Diósgyőr 3–2, Paks–Nyíregyháza 1–0, Újpest–Kecskemét 3–1, MTK–Bp. Honvéd 2–1, Kaposvár–Haladás 3–0.

Ismét veszélyben a rendezés

Újra kétségessé vált, hogy Ukrajna – Lengyelországgal közösen – képes-e megrendezni a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot, miután Viktor Juscsenko államfő döntése nyomán több százmillió eurótól esik el a szervezőbizottság.

A köztársasági elnök ugyanis megvétózott egy törvényjavaslatot, amelynek értelmében az Ukrán Nemzeti Bank 880 millió eurót lett volna köteles az államháztartás kasszájába helyezni a 2012-es Eb megrendezésére. Juscsenko döntése nagy meglepetést okozott, mert júniusban még azt vetette Julija Timosenko miniszterelnök szemére, hogy a kormány pénzügyi politikája miatt vontatottan haladnak például a közlekedési beruházások, és az évi 239 millió eurós tervnek mindössze egytizede valósult meg. Az államfő akkor arra kérte a kormányfőt, tegyen meg mindent az építkezések felgyorsítására.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó