2009. augusztus 6., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 111-112. (784-785.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hírszertár

Düsseldorf. Ellopták a Fenerbahce labdarúgócsapatának vezetőedzője, Christoph Daum laptopját a düsseldorfi repülőtéren. A tolvajok most telefonon felvették a kapcsolatot a Bp. Honvéd Európa Liga ellenfelének vezetőedzőjével, és felajánlották neki, hogy visszavásárolhatja a laptopot. Az üzlet sürgős lehet a szakvezetőnek, ugyanis, ha a rablók feltörik a jelszóval védett szerkezetet, fontos dokumentumok kerülnek hozzájuk. Egyrészt ott vannak a Fenerrel kötött szerződés részletei, valamint futballisták, edzők és játékosügynökök telefonszámai. A tolvajok egyébként 100 ezer eurót szeretnének kapni. Daum fizetne, de az összeget túlzásnak tartja.

Lahti. Nem mindennapi teljesítménnyel büszkélkedhet Alfred Proksch. Az 1936-os berlini olimpián is részt vevő atléta ugyanis két aranyérmet szerzett a Lahtiban zajló veterán atlétikai világbajnokságon a száz éven felüliek korcsoportjában. Proksch súlylökésben és diszkoszvetésben diadalmaskodott, igaz, más versenyző nem is nevezett ezekben a számokban.

Madrid. Pont került a Xabi Alonso-ügy végére. A spanyol Európa-bajnok középpályás vágya teljesült, Madridban folytatja karrierjét. A Liverpool hivatalos honlapján jelentette be, hogy elfogadta a Real Madrid ajánlatát Xabi Alonsóért. Részleteket nem hoztak nyilvánosságra, de a Marca című spanyol lap szerint a királyi gárda harmincmillió eurót fizet a huszonhét éves játékosért, aki hetek óta azért harcolt, hogy a spanyol fővárosba tehesse át székhelyét. Xabi Alonso a hírek szerint négyéves szerződést köt a Real Madriddal.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó