2009. augusztus 6., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 111-112. (784-785.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Háromból semmi...

Lassan kijelenthetjük: igen roszszul sikerült az egy év kihagyás után az élvonalba visszatért FK Zakarpattya bajnoki rajtja. Három meccs, három vereség, kettő rúgott, nyolc kapott gól. A hétvégi, sima donecki kudarc pedig aligha növeli játékosaink önbizalmát a vasárnapi hazai meccs előtt, amikor is az elmúlt három év bronzérmese, a Metaliszt Harkiv látogat hozzánk.

Ám ne szaladjunk még előre, álljunk meg egy szóra a Metalurg Doneck otthonában elszenvedett 4–1-es vereségnél. A Babenko – Jeszin (Csizsevszkij, 59. p), Kalinicsenko, Donec (Burduli, 77. p), Bolohan – Braila, Mikuljak, Platonov, Gomes, Artyomenko – Mazjar (Nevuche, 40. p) felállásban játszó Zakarpattya a 30. percben került hátrányba Mhitarjan találata után. Öt percre rá Tanasa is betalált. Szünet után nem sokkal az Európa Ligában is érdekelt doneckiek egyik legjobb nyári igazolása, Godin növelte tovább az előnyt, s ugyanezt tette a 82. percben Mguni is. A becsületgól Braila révén jött össze kevéssel a lefújás előtt. Már a meccsértékelő sajtótájékoztatón mondta el a mieink vezetőedzője, hogy közvetlenül a meccs előtt dőlt ki a sorból Nagy kapus, illetve a középhátvéd Sendrik. Ám hozzátette, nyilvánvalóan velük sem lett volna sokkal többre képes együttese. Igor Gamula nem kertelt, azt mondta, csapata jelenleg ennyit tud, s csak abban bízik, hogy a középmezőnybe tartozók ellen talán már sikerül végre pontot szerezni. Azt már mi tesszük hozzá, augusztus 9-én, a Metaliszt ellen ez még nagy bravúr lenne, talán az azt követő játéknapon, Luhanszkban.

A hazai Premier Liga 3. fordulójában: Tavrija–Csornomorec 2–1 (Kovpak, Markovic – Rajcevic), Zorja–Dnyipro 0–1 (Szeleznyov), Arszenal–Obolony 4–1 (Mazilu, Josemar-2, Vorobej – Szimonenko-öngól), Krivbász–Dinamo 1–3 (Byulkyubashi – Jeremenko, Milevszkij, Jarmolenko), Vorszkla–Sahtar 1–1 (Jeszin – Rats), Iljicsivec–Metalurg Zaporizzsja 2–1 (Kaszjan, Kasevszki – Tigorev), Metaliszt–Kárpáti 1–0 (Papa Guye), Metalurg Doneck–FK Zakarpattya 4–1 (Mhitarjan, Tanasa, Godin, Mguni – Braila).

Három játéknap után már csak a címvédő Dinamo nem vesztett pontot, ám azért a Sahtar, a Dnyipro és az Arszenal is elmondhatja magáról, hogy veretlen. A Zakarpattya pedig hogy nyeretlen, sőt, pont nélküli, akárcsak a Krivbász és a Csornomorec is. E hármason kívül még a Zorja Luhanszk sem nyert meccset, de legalább van egy iksze.

Dunda György

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó