2009. augusztus 1., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 110. (783.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Honvéd blama, temesvári lecke a Sahtarnak

Az Európa Liga 3. selejtezőfordulója első mérkőzésén az utolsó magyar csapatként bekapcsolódó Budapest Honvéd továbbjutási esélyei elszálltak, az ukrán Metaliszt Harkiv és a Metalurg Doneck jó pozícióból várhatja a visszavágót. A Bajnokok Ligája 3. körének első mérkőzésén a Debrecen minimális győzelemmel vette az akadályt, a Sahtar Donecknek csupán egy döntetlenre futotta.

Hazai pályán könnyed, 5–1-es győzelmet aratott a Fenerbahce a harmadik selejtezőfordulóban a Budapest Honvéd ellen. Gólszerzők Roberto Carlos (13.), Güiza (29., 40., 61.), Alex (68.) – Zsolnai (78.). A mérkőzésen reális eredmény született, az időnként szépen futballozó Honvéd azonban, ha kicsit bátrabban és higgadtabban játszik, megnehezíthette volna a fél gőzzel is sima győzelmet arató Fenerbahce dolgát. A találkozó után Sisa Tibor elmondta, olyan csapat ellen játszottak, amelyről tudták, hogy képes ilyen arányban is győzni ellenük.

Mindkét ukrán csapat győzni tudott, a Metalurg Doneck–Interblock Ljubljana mérkőzésén 2–0-ás hazai győzelem született, a gólokat Hodin (20.) és Mario Sergio (50.) büntetőből szerezte. A Metaliszt Harkiv a horvát HNK Rijeka otthonában lépett pályára. A 43. percben Eremenko révén a Metaliszt szerezte meg a vezetést, a második játékrészben az 59. percben a hazaiak Anas Sharbini góljával egyenlítettek, majd a 85. percben Liszenko beállította a 2–1-es végeredményt.

Minimális, 1–0-ás győzelemmel abszolválta az észtországi túrát a magyar bajnokcsapat: a Debrecen BL-selejtezőn Leandro találatával (70. perc) nyert a Levadia Tallinn otthonában. Az első félidőben nagyon gyengén játszó Loki a szünetet követően feljavult, és megérdemelten szerezte meg a győzelmet a kőkeményen küzdő zöld-fehérekkel szemben. Óriási így az esély a negyedik körbe jutásra, amely már főtáblát biztosít.

Hazai pályán csak 2–2-es döntetlent ért el az UEFA-Kupa- győztes Sahtar Doneck a román FC Temesvár ellen, gólszerzők Gladkij 61. perc, Fernandinho 86. – Bucur 20., 80.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó