2009. augusztus 1., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 110. (783.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Formula-1: túlélték és újból volánhoz ültek

Felipe Massa balesete után akaratlanul is elgondolkodik az ember, hogy mit is kockáztatnak a pilóták, mikor beülnek egy versenyautóba. Az utóbbi években annyira elkényelmesedtünk az ultrabiztonságos F-1-es futamok figyelésében, hogy ezt a kockázati tényezőt szinte el is felejtettük. Massa már most fontolgatja a visszatérését. Utánanéztünk azoknak, akik a komolyabban elszenvedett sérülésük ellenére vissza mertek, tudtak, akartak ülni a volán mögé.

Niki Lauda 1976-ban a nürburgringi futam 2. körében Ferrarijával egy bal kanyarban megcsúszott, a korlátnak vágódott és kigyulladt. Laudát súlyos égési sérülésekkel és mérgezéssel kórházba szállították. A baleset nyomát azóta is viseli az arcán. Két versenyt kihagyva 37 nappal később Monzában már indult a futamon, és a negyedik helyen végzett. Lauda 13 győzelmet és két világbajnoki címet szerzett.

Nigel Mansell Williamsével 1987-ben, a suzukai edzésen megcsúszott az S-kanyar rázókövén, majd hatalmas erővel a gumifalnak csapódott, mely visszadobta a pályára. Mansell súlyos csigolyasérüléseket szenvedett. Abban az évben ezzel a világbajnoki reményei elszálltak, mivel nem tudott rajthoz állni a hátralévő két futamon. 1987 késő őszén sokan még úgy vélekedtek, hogy ezzel Mansell F-1-es pályafutásának vége. De Nigel a következő évben már ott volt a mezőnyben. Mansell ezután 17 futamgyőzelmet és egy világbajnoki címet könyvelhetett el.

Gerhard Berger 1989-ben az imolai futam 3. körében a Tamburello-kanyarban kicsúszott a pályáról, és a betonfalnak ütközött. Az osztrák pilóta életét a gyors beavatkozás mentette meg. Berger egy futamot kihagyva újra versenyautóba ült, és pályafutása végéig még 6 győzelmet szerzett.

Alessandro Zanardi Lotusa 1993-ban Spaban az edzés közben az Eau-Ruoge kanyarban a falnak csapódott, majd többszöri megperdülés után a szalagkorlát mellett állt meg. A baleset törmelékein megcsúszó Senna McLarenje csaknem belecsapódott a súlyos sérüléseket szenvedő versenyző autójába. Zanardi 9 hónapot volt kénytelen kihagyni a baleset után. Ezután 1994 ötödik futamán állt rajthoz.

Mika Häkkinen McLarenje 1995-ben Adelaideben, az edzésen az utcai pályán előbb megcsúszott, majd a rázókő megdobta az autót, mely irányíthatatlanul a gumifalba csapódott nagy erővel. Häkkinen a csodával határos módon megúszta a balesetet, hiszen akkor még nem volt használatos a HANS. Mika több héten keresztül nyaki sérüléseivel kínlódott. 1996-ban újra rajthoz állt. Azóta 20 futamgyőzelem és két világbajnoki cím öregbíti a nevét.

Michael Schumacher 1999-ben a Silverstone-i futam 1. körében a már piros zászlóval félbeszakított versenyen fékhiba miatt hagyta el a pályát és frontálisan a gumifalba csapódott. Sípcsont- és szárkapocscsont-törést szenvedett a jobb lábában. Hat futamot volt kénytelen kihagyni. Visszatérése után 56 futamgyőzelemnek és 5 világbajnoki címnek örülhetett.

Jenson Button 2003-ban a monacói edzésen elvesztette az uralmát BAR-Hondája felett, mely az alagútból jövet a gumifalba csapódott. Button csupán a hercegségi futamot volt kénytelen kihagyni. Azóta is tagja a Formula-1-es mezőnynek és hét futamgyőzelem után az idei szezonban világbajnoki babérokra tör.

Ralph Firman Jordanjéről 2003-ban a Hungaroringen az edzésen szakadt le a hátsó szárny, így autója irányíthatatlanul a szalagkorlátnak csapódott. Bokasérülése nem tette lehetővé, hogy induljon a magyar futamon és az azt követő Olasz Nagydíjon. A sors fintora, hogy éppen magyar közönség elött ugrott be helyette Baumgartner Zsolt, a Jordan akkori tesztpilótája. Firman ezután már csak az évad hátralevő két futamán vett részt.

Ralf Schumacher 2004-ben az indianapolisi futam 9. körében csapódott a betonfalnak. Ezután hat futamon nem vehetett részt az ifjabbik Schumi. Érdekesség, hogy 2005-ben kísértetiesen hasonló körülmények között megismétlődött a baleset.

Robert Kubica 2007-ben a montreali futamon 74 G-s erővel csapódott a betonfalnak. A horrorisztikus balesetet szinte hihetetlenül néhány karcolással megúszta. Csupán az amerikai futamot volt kénytelen kihagyni.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó