2009. augusztus 1., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 110. (783.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
A magyarságtól az életfilozófiáig

Immár kapható az újságárusoknál az Élet-Jel legújabb száma. Címlapján a II. Rákóczi Ferenc vezette szabadságharc első győztes csatáját idéző tiszaújlaki Turul-emlékmű látható a fejedelem Brezáni kiáltványának részleteivel. Tóth Viktor a szlovák államnyelvtörvény módosításának céljairól, a tendenciózus magyarellenességről fejtette ki gondolatait.

Az olvasók ezúttal is visszatekinthetnek a mögöttünk hagyott hónap legfontosabb eseményeire, Horváth Sándorral pedig együtt elemezheti a választások lázában égő ukrán nagypolitika szereplőit. A Szülőhelyem – büszkeségem rovatban Katona Annamária A titkok szigetét, Nagydobronyt mutatja be. Balla László Soltész Zoltánra, a kárpátaljai festészetre nagy hatást gyakorló alkotóra emlékezik, míg műhelyének titkaiba Harangozó Miklós salánki művész engedett bepillantást.

A tudományt kedvelők is találnak érdekességet. Hetesi Zsolt, az ELTE fizikatanára fejti ki véleményét a világ energetikai problémáiról, a Kárpát-medence jövőjéről. Balogh Csaba ezúttal a magyarság egyik végvárába, Beregújfaluba kalauzolja az olvasót. Az Arcképcsarnok című rovatban dr. Spenik Ottó professzor vall életfilozófiájáról.

Emlékeztetőül: az Élet-Jel minden postahivatalban megrendelhető. Az előfizetés díja egy hónapra 2,84, negyedévre 8,07, fél évre 14,84, egy évre 28,73 hrivnya. Postai indexe: 37559. Kérjük, a szelvényen a lap nevét magyarul tüntessék fel. Az előfizetőkhöz postai úton jut el. Megvásárolható a nagyobb városok újságos standjain, illetve Beregszászban a Bereg, Nagyszőlősön az Ugocsa könyvesboltokban.

KISZó-információ

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó