2009. július 30., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 108-109. (781-782.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
A pletyka hatalma

Így, nyár derekán néhanapján nagy gondban vannak az újságírók. Parlamenti képviselőink valamely kies tengerparton áztatják a lábukat, a vállalatok a szabadságolásokra – no és a gazdasági válságra – való tekintettel negyedgőzzel dolgoznak, és még a mezőgazdaságban is totális uborkaszezon tapasztalható. A lapot meg ugye mindezek ellenére meg kell tölteni valamivel. Nos, egyes kollégáknál ilyenkor szoktak előkerülni a jeti, a Loch Ness-i szörny meg a kis zöld emberkék.

S megindul a nagy nyári hírlapi kacsa-vadászat. E tevékenység édestestvére a régi jó falusi pletykának, ám ha egyszer útjára indul a "kacsamadár", nehéz lelőni.

Vagy a kedves olvasó már nem emlékszik a cirka másfél éve feltűnt "latorcai szörnyre", melyről rövid úton kiderült, hogy az internetről leszedett tengeri rájáról készült a felvétel.

És ez még a hírlapi kacsák ártatlanabbjai közé tartozott. Nem úgy, mint az a rejtélyes ugocsai lény, amely már hetek óta riogatja a tiszaháti népet. A kenguruba oltott kardfogú tigrist állítólag többen látták Sásvár és Királyháza környékén. Hogy ez a teremtmény melyik hűvös szerkesztőségi szobában született, nem tudom, de hogy "teremtője" egy kicsit(?) elvetette a sulykot, az biztos. Megértem én a bulvársajtót, de amikor kisgyermekes családok azért nem mernek lemenni a Tisza partjára, mert félnek valami megmagyarázhatatlantól, hát az egy kicsit dühítő. Végtére a nyár e nélkül is veszélyt hordoz magában. Vízi balesetek, kullancs okozta fertőzések, kígyómarás – elég problémát okoznak ezek a reális rizikófaktorok is.

Minek akkor még rettenetes agyszüleményekkel boldogítani a lakosságot?...

Matúz István

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó