2009. július 28., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 107. (780.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Massa kommunikál és mozog

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton győzelmével ért véget a 24. Magyar Nagydíj. A McLaren-Mercedes brit pilótája magabiztosan versenyezve végzett az élen a Formula-1-es világbajnokság tizedik futamán, megszerezve idei első futamgyőzelmét. A második helyen Kimi Räikkönen, a harmadikon Mark Webber zárt.

Felipe Massa időmérő edzésen elszenvedett balesete – az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt rúgó fejen találta és óriási sebességgel a gumifalnak csapódott – beárnyékolta a Magyar Nagydíj hétvégéjét. A versenyzőt koponyatöréssel szállították be az Állami Egészségügyi Központ intenzív osztályára, ahol egyórás előkészítés után megoperálták. Azóta állapota stabilizálódott, a legfrissebb hírek szerint a brazilt egyre sűrűbben ébresztik a mesterséges altatásból, visszajelzéseket ad, végtagjait mozgatja. Állapotát súlyos, életveszélyes, de stabilként írták le az orvosok, amely egyébként hasonló sérülések után szokásos protokollnak számít. Feltehetően nincs agykárosodása, de még tovább vizsgálják.

Dino Altmann, Massa személyes orvosa Budapestre érkezett és kizárta a neurológiai károsodás lehetőségét, egy brazil lap szerint nincs akadálya annak, hogy a pilótát, amennyiben tovább javul állapota, átszállítsák Párizsba, a Pitié-Salpetriére Klinikára. Itt dr. Gerard Saillant betege lesz, a francia professzor kezelte Michael Schumachert is 1999-es, silver- s-tone-i balesete után.

Ross Brawn bejelentette, hogy csapata a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) közösen vizsgálatot indít annak érdekében, hogy kiderüljön, mi okozta a majdnem tragikus esetet.

A Magyar Nagydíj után a versenybírák megvizsgálták Fernando Alonso kerékelhagyós jelenetét, és súlyos büntetést szabtak ki a Renault csapatára. A francia istálló nem állhat rajthoz a soron következő futamon, az Európa Nagydíjon. A Renault azért kapta ezt a szigorú büntetést, mert a versenybírók megítélése szerint megsértették a biztonságra vonatkozó szabályokat azzal, hogy Fernando Alonsót nem parancsolták le a pályáról, amikor a spanyol jobb első kereke meglazult.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó