2009. július 28., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 107. (780.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Jó meccs, rossz végeredmény
A lelkesedéssel nem volt baj, a védekezésünkkel igen

Hazai pályán is bemutatkozott az élvonalba való visszatérést követően az FK Zakarpattya. Sajnos, akárcsak a mariupoli nyitókörben, most sem termett babér a mieinknek. Bár csapatunk 3–1-re kikapott a kupagyőztes és Európa Liga-részvevő Vorszkla Poltavától, különösebb kritikát mégsem illő megfogalmazni a hazaiakkal szemben. A kezdő sípszótól a lefújásig derekasan küzdöttek, még akkor is, ha ez most csak a tisztes helytálláshoz volt elég.

Igor Gamula az Iljicsivec elleni találkozóhoz képest egy poszton változtatott csapata összeállításán. Davidov helyett a grúz Burdulit jelölte a kezdőbe, de a szünetben lecserélte. Azt a Volodimir Mazjart küldte pályára, aki legutóbb Azerbajdzsánban légióskodott, s ottani csapatával bronzérmet szerzett. Rajta kívül az elmúlt héten még egy új futballistát szerződtetett klubunk, Szerhij Rizsih oroszországi légióskodás után tért vissza Ukrajnába. Ungváron folytathatja még a Metalurg Doneck korábbi támadója, Gomes is. Rajtuk kívül albán és román játékosokat tesztelt a szakmai stáb, de egyelőre ők nem kaptak szerződést.

Visszatérve a Poltava elleni találkozóhoz. Az első helyzet Artyomenko előtt adódott, de közeli lövését Dolhanszkij védte. A gyors támadásait rendre a jobb szélen vezető Vorszkla egy ilyen után a 17. percben szerezte meg a vezetést Jovan Markoski révén. A 36. minutumban már kettő volt oda, ezúttal Despotovski talált be. A félidei 0–2 azért volt különösen bosszantó, mert a már jelzett Artyomenko-helyzet mellett Braila beadásnak szánt lövése a keresztlécről táncolt vissza, Nevuche pedig ajtó-ablak ziccerben bombázott csúnyán mellé.

A második negyvenöt perc elején maradék esélyünk is elszállt, miután a kapusunkkal farkasszemet néző Markoski második gólját is megszerezte. A Zakarpattya becsületére legyen mondva, a gárda nem csuklott össze, továbbra is nagy elánnal igyekezett rohamozni, s legalább a becsületgólra tellett. A 68. percben Mikuljak szöglete után Sendrik szerezte meg csapatunk első élvonalbeli gólját. Egy perccel a vége előtt Nevuche csökkenthette volna minimálisra a hátrányt, ám lövésébe végül beleértek, s így az célt tévesztett.

Sajnos, két játéknap után sincs még pontunk, s ha azt vesszük, hogy legközelebb az EL-ben is érdekelt Metalurg Doneckhez látogatunk, majd jön a bronzérmes és tavaly az UEFA-kupában a nyolcaddöntőig menetelő Metaliszt Harkiv, bizony nem sok jóra számíthatunk. Az ungvári együttesen kívül már csak a Csornomorec és a Krivbász áll pont nélkül, a másik újonc, az Obolony 3–0-ás diadalt ült a Zorja fölött. A Dinamo Kijev ismét "mészárolt", és a Sahtar sem adott sok esélyt ellenfelének. Rajtuk kívül nincs is már hibátlan együttes.

A hazai labdarúgó Premier Liga 2. fordulójában: Csornomorec–Arszenal 1–3 (Vasquez – Vorobej, Gricaj, Homin), Dinamo–Tavrija 6–0 (Huszev-2, Milevszkij, Correa, Jarmolenko, Guillerme), Iljicsivec–Sahtar 0–2 (Luis Adriano-2), Dnyipro–Metaliszt 2–0 (Kalinicsenko, Szeleznyov), FK Zakarpattya–Vorszkla 1–3 (Sendrik – Markoski-2, Despotovski), Metalurg Zaporizzsja–Krivbász 2–1 (Teikku, Kaszkov – Sturko), Obolony–Zorja 3–0 (Lozinszkij, Kucenko, Varankov), Kárpáti–Metalurg Doneck 2–2 (Fedeckij, Hudobjak – Godin, Mhitarjan).

Dunda György

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó