2009. július 28., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 107. (780.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Japán segítség az Ungvári járásnak

Az elmúlt héten az ungvári járási egészségügyi osztály vezetője szerződést írt alá Japán kijevi nagykövetségével, melynek értelmében a külképviselet 96 és fél ezer dollárral segíti a járás medicináját. Anatolij Timcsenko osztályvezető elmondása szerint a pályázatra két évvel ezelőtt jelentkeztek. Az ígért összegből egy mobil röntgenbuszt vásárolnak, melynek költségeihez a járás 258 ezer hrivnyával járul hozzá – írja az UA-Reporter.

Megyei csendesnap Csapon

A korábbi évek hagyományait követve az idén is megyei csendesnapot tartott a Csapi Református Egyházközség. A nyitó áhítatot Balogh János helyi lelkipásztor vezette. Az eseményen előadást tartott Héder János ungvári lelkész, a Kárpátaljai Református Egyházközség lelkészi főjegyzője, Szimkovics Tibor ráti és minaji beosztott lelkész és Kolozsy András nagydobronyi lelkipásztor.

Torlódás Záhonynál

Tegnap jelentősen megnövekedett a Csap–Záhony közúti határátkelőn a személyforgalom. Fülöp Gergely, a Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunkat úgy tájékoztatta, hogy valamennyi sáv üzemeltetése mellett az átlépők kétórás várakozásra számíthattak. Arról, hogy mikorra normalizálódott/normalizálódik a helyzet, nem kaptunk tájékoztatást.

Felújítják a hidat

Munkácson nagy közfelháborodást keltett, hogy felújítás miatt lezárták a belvárost és az iparnegyedet összekötő közúti felüljárót. Az elégedetlenséget leginkább az váltotta ki, hogy így nehezen megközelíthető az iparnegyedben lévő nagybani piac. Mint azt Volodimir Bubrjak, a városi kommunális vállalat igazgatója elmondta, a felüljáró nagyjavítása elodázhatatlanná vált.

Kútba zuhant

Az udvarán lévő kút tisztítása közben szenvedett végzetes balesetet egy harminchárom éves viski férfi. Az illető a szomszédok és családtagok segítségével kiszivattyúzta a kútból a vizet, majd egy kötélen próbált leereszkedni, ám közben rosszul lett és lezuhant. Fentről hiába szólongatták, nem adott életjelt. A férfi holttestét a tűzoltók emelték ki. A tragédia körülményeit vizsgálják.

A főkonzulnak mennie kell

A Kommerszant-Ukrajina értesülése szerint Oroszország odesszai főkonzuljának el kell hagynia állomáshelyét.

Alekszander Gracsov immár a második orosz diplomata, akit Kijev nemkívánatosnak tart. Korábban Vlagyimir Liszenko kiutasításáról döntöttek. A fekete-tengeri orosz flotta ügyeivel foglalkozó tanácsosnak július 29-ig kell elhagynia az országot. Gracsovval szemben az a vád, hogy nyíltan támogatta az odesszai ukránellenes mozgalmakat. A hírt hivatalos forrásból nem erősítették meg.

Felborult a turistabusz

Lengyelországban felborult egy ukrán turistákat szállító busz.

A Koreszpondent értesülése szerint a Lembergből Németországba tartó jármű utasai közül kilencet súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani. A helyi rendőrség szakértői az előzetes vizsgálatok eredményeire hivatkozva azt állítja, a balesetet a jármű vezetője okozta, aki valószínűleg elaludt a volánnál.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó