2009. július 28., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 107. (780.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Költözik az óvoda

Új épületbe költözik a beregújfalui Fenyőfácska óvoda. A jelenleg használt, a református egyház tulajdonában lévő ingatlan állaga nagyon leromlott, s komoly összegre lenne szükség a felújításához. Pénze sem a településnek, sem az intézménynek nincs.

Az intézménybe jelenleg közel 35 apróság jár. Lennének többen is, de nincs elegendő hely. Kovács Ilona igazgató szerint az átköltözés ezen a gondon is segíthet.

– A tervek szerint a felújított iskola helyén lesz az új óvoda, amelybe még ez évben költöznénk a gyerekekkel. De ehhez számos olyan alapvető dolog szükséges, amit még sajnos nem sikerült beszereznünk – mondja az igazgatónő. – Elektromos készülékekben nincs hiány, mivel tavaly pályázat útján több hasznos dologhoz jutottunk hozzá. Jelenleg főleg bútorokra, ágyneműkre és játékokra lenne szükségünk.

Mint azt Kovács Ilona megjegyezte, sokat köszönhetnek Szakos Ferenc magyarországi támogatónak, aki rendszeresen adománynyal lepi meg a gyerkőcöket. A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség jóvoltából írószereket, papírt és sok más hasznos dolgot kaptak. A szűkös anyagi körülmények ellenére a szülők nagy segítséget nyújtanak az étkeztetésben. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy csemetéik jól érezzék magukat. Több alkalommal is gyűjtést, jótékonysági bált szerveztek.

Mint ahogyan azt az igazgatónőtől megtudtuk, fontos szerepet kap a gyerekek munkára való nevelése, valamint nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományőrző népjátékokra. Ezt annak reményében teszik, hogy a falu hagyományai nem vesznek ki, hanem a jövő nemzedékeire öröklődnek.

Almási Irén,

az UNE I. évfolyamos újságíró szakos hallgatója

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó