2009. július 25., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 106. (779.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Figyelmeztették Gamulát

A hazai labdarúgó Premier Liga fegyelmi testülete megrovásban részesítette az FK Zakarpattya vezetőedzőjét.

Igor Gamulát azért figyelmeztették, mert az Iljicsivec Mariupol ellen 1–0-ra elveszített találkozót követő sajtótájékoztatón több ízben is nyomdafestéket nem tűrő hangnemet használt. Az "intés" kapcsán a csapat új trénere azt mondta, legközelebb akkor meg sem szólal majd. A legközelebb egyébként holnap lesz. Vasárnap délután, 18 órától (kijevi idő) a kupagyőztes Vorszkla Poltava vendégszerepel az ungvári Avangard-stadionban. A belépő, akárcsak a csapat többi őszi hazai meccsére, 20 hrivnya. Igaz, a kapu mögötti szektorokba már 10 hrivnyáért is be lehet majd jutni.

Cseh László kórházba került

Cseh Lászlót Rómában kórházba kellett szállítani a repülőtérről, miután a magyar úszóválogatott megérkezett a vizes világbajnokságra.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a pekingi olimpia háromszoros ezüstérmese már Ferihegyre is rossz bőrben érkezett, s aztán egyre rosszabb állapotba került. Ruza József csapatvezető semmit sem bízott a véletlenre: mentőt rendeltek a versenyzőnek, hogy a lehető leggyorsabban megkapja a szükséges kezelést. A sportolónak rendkívül súlyos hasmenése van, rázza a hideg – a kiszáradást meggátolandó kellett sürgősen infúziót, illetve a diagnózistól függően gyógyszeres kezelést kapnia – áll a szövetség hírlevelében. A klasszis versenyzőt néhány óra múlva kiengedték az egészségügyi intézményből. Cseh László jobban van, de a 200 pillangón nem tud indulni.

Öt jamaicai sprinter bukott le

Öt jamaicai sprinter akadt fenn a doppingvizsgálaton – számolt be a Radio Jamaicára hivatkozva a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS).

A helyi média úgy tudja, hogy az öt atléta közül kettő közvetlenül a világ élvonalához tartozik, és mindannyian tagjai az augusztusi berlini világbajnokságra készülő csapatnak. Az "ötök" az egyik, közelmúltbeli hazai versenyen produkálták a pozitív tesztet. Az Észak- és Közép-Amerikát, valamint a karibi térséget sportági hírekkel ellátó szolgáltató, a trackalert.com értesülése alapján négy férfi és egy női sprinter bukott le tiltott szerek használata miatt.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó