2009. július 25., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 106. (779.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Lelkes fesztivál

Ma ér véget Fadd-Domboron a Csillagpont református ifjúsági fesztivál. A gazdag programról a Magyar Televízió részletesen beszámol, s a záró istentiszteletet élő adásban közvetíti.

A Duna-holtág szép természeti környezetében, Fadd-Domboriban rendezik idén a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozót. Az ötnapos rendezvény jelmondata: "Egy fesztivál, aminek lelke van" - hűen fejezi ki szellemiségét, s hogy a Tolna megyei összejövetel nem csupán egy a nyári fesztiválok sorában.

A népszerű Csillagpontot a Magyarországi Református Egyház immár negyedik alkalommal szervezi meg, és a fiatalokat ez évben is gazdag lelki és kulturális program várja. "A szombat délelőtti igehirdetés témája az öröm – beszél az MTV képernyőjén is látható istentiszteletről Hajdú Zoltán Levente lelkipásztor, igehirdető, majd folytatja a gondolatot: – A ma embere eleve lemond az örömről, de a belső örömvágy minden emberben meg van. Az Istenben megtalált bizalom segíti a mindennapi élet derűjét."

A rendezvény iránt igen nagy az érdeklődés az országhatárokon túl is, messzi vidékekről, többek között Kanadából, Tajvanból jöttek vendégek.

A Kárpát-medencei magyarság is szép számmal érkezett Fadd Domboriba, a programokban is kiemelt szerepet kapnak a határon túli magyar kultúra követei.

A hét egyik legfontosabb eseménye a Magyar Református Egyház Alkotmányának május 22-ei debreceni ünnepségeiről készített fotók tárlata.

A Magyar Televízió a július 25-én délelőtti, úrvacsorás istentiszteletet élőben közvetíti, valamint a Csillagpont heti eseményeiről filmösszeállítást készít, amit a nézők az augusztus 9-ei Református Magazinban láthatnak.

KISZó-információ

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó