2009. július 25., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 106. (779.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Kevesebb a válás

Az igazságügyi minisztérium sajtószolgálata által nemrég közzétett adatok szerint, az év első felében az országban 69 ezer válást regisztráltak. Ez a múlt év azonos időszakához viszonyítva 15 százalékkal kevesebb. A statisztikai adatok szerint Kárpátalján a legtartósabbak a házasságok, számuk évről évre 2,5–3 százalékkal felülmúlja a válások számát. Az idén már 3803 pár mondta ki a boldogító igent, és 1142 döntött úgy, hogy a továbbiakban külön utakon jár.

Eltemették a békefenntartót

Tiszteletadás mellett szülőfalujában helyezték örök nyugalomra az Afganisztánban hősi halált halt Ruscsák Györgyöt. A negyvennyolc éves kovászói férfi békefenntartóként tevékenykedett a közép-ázsiai országban. A szovjet hadsereg tisztjeként korábban már szolgált az afgán hadszíntéren. Az újabb misszióra azért jelentkezett, mert felesége gyógykezelésére szeretett volna pénzt keresni. A tragédia akkor történt, amikor a MI-26 helikopterrel humanitárius segélyt szállított az egyik hegyvidéki kislakba. A helikoptert út közben rakétatámadás érte és lezuhant.

Lövöldöztek a belvárosban

A fegyverüket is kénytelenek voltak használni a rendőrök, amikor egy grúz állampolgárságú személyt akartak elfogni a megyeszékhelyen. A forgalmas belvárosi utcán a nemzetközi körözés alatt álló, súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsított férfit kijevi nyomozók követték. Elfogásakor azonban fegyvert rántott és BMW gépkocsijából tüzet nyitott a rendőrökre, akik visszalőttek. Az UA-Reporter értesülése szerint a tűzpárbajban nem sérült meg senki. A grúz állampolgárt letartóztatták.

Ellenőrzés a vámhivatalban

Csempészésben való részvétel alapos gyanúja miatt indult nagyszabású ellenőrzés az Ungvári Vámhivatalnál. Mint arról a hatóság sajtószolgálata beszámolt, a Kijevből érkezett vizsgálóbizottság arra keresi a választ, történt-e visszaélés a vámhivatal vezetői részéről a jelentős tétel dohányáru közelmúltban történt csempészési kísérlete közben. A vizsgálat idejére több tisztségviselőt felmentettek a szolgálat alól.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó