2009. július 23., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 104-105. (777-778.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 + (font csomag) Főszerkesztő
Földönkívüli halottkémek

A világ különböző pontjairól érkeznek beszámolók arról, hogy az idegenek nemcsak a földi élőlények viselkedésének és szokásainak tanulmányozása céljából látogatnak bolygónkra, hanem az elhunytak végső nyughelyei iránt is kitartó érdeklődést mutatnak.

Az amerikai Colorado államban található Silver Cliff temetője felett már az 1880-as évek végén rendszeresen figyeltek meg feltűnően világító, kékes színben izzó fényeket, amelyek éjszakánként a sírok közelében jelennek meg. A holt lelkek egyik leghátborzongatóbb "találkozóhelyeként" ismertté vált Bachelor's Grove temetőben sem csupán ijesztő kísértetek és fantomok bolyonganak: a Chicago melletti sírkertben időről időre felbukkanó titokzatos fényjelenségek immár a helyi UFO-kutatók figyelmét is felkeltették.

A virginiai Elk Garden lakóit több mint négy évtizede tartják izgalomban a kisvárosban tapasztalható megmagyarázhatatlan események. 1967. október 8-án a helyi lelkész és gyülekezetének két tagja éppen a naplementében gyönyörködött, amikor egy repülő csészealj jelent meg a közeli domb felett, majd erős fényforrásait bekapcsolva leszállt a temetőben. A megdöbbent szemtanúk szerint a vakító fénysugarak azokat a több száz éves, jelöletlen sírokat világították meg, amelyekben az ismeretlen halottakat helyezték örök nyugalomra.

1977. július 21-én a pennsylvaniai Bradfordban három rendőr két alacsonyan repülő, ragyogó tárgyat észlelt az Oak Hill temető felett, de a rádiókapcsolat váratlan megszakadása miatt nem tudtak erősítést kérni a jelenség pontosabb megfigyeléséhez.

1996. december 14-én egy alaszkai indián temetkezési hely felett bukkant fel egy azonosítatlan repülő tárgy. A kékessárga színű, alig 30 méter magasan szálló objektum többször is megkerülte az elhagyatott temetőt, majd reflektorokkal pásztázta a régi sírokat, és a közeli erdőt, de néhány perccel később örökre nyoma veszett az áthatolhatatlan éjszakai sötétségben.

2006. augusztus 24-én éjjel a perui Iquitos település felett egy ismeretlen szerkezet, több mint 20 percen keresztül lebegett. Ezt követően leereszkedett a temető fölé, és két, egymással párhuzamos, fehér színű fénysugárral világította meg a területet, amelynek nagy része szinte nappali világosságban pompázott. A káprázatos "légi bemutató" után az UFO lassan távolodni kezdett, majd eltűnt.

Az elhunytak végső nyughelyei iránt meglepően érdeklődő földönkívüliek gyanítható céljai és módszerei természetesen az UFO-kutatók érdeklődését sem kerülik el. A középkori krónikák és korabeli sajtóbeszámolók alapján az elmúlt évszázadokban több száz ufonauta vesztette életét a Föld különböző vidékein lezuhant repülő csészealjakban, és maradványaikat a helyi temetőkben hantolták el. S bár az állítólagos földönkívüli sírok után kutató szakemberek erőfeszítései sorra kudarcot vallanak, a sikertelenség egyik lehetséges oka magától értetődő: az idegeneknek alapos okuk lehet arra, hogy felkutassák és magukkal vigyék végzetes balesetet szenvedett társaikat. Azt sem tartják kizártnak, hogy az idegenek a temetőkben próbálnak mintákat szerezni az emberi csontvázakból, de az is elképzelhető, hogy az eltérítettek földi maradványaiból távolítják el a korábban beépített implantátumokat.

Nyilvános lett az archívum

Nemrég a kelet-svédországi Norrköpingben megnyitották a nyilvánosság előtt a nemzetközi észleléseket egybegyűjtő archívumot.

Sokan úgy vélik, hogy a tizennyolcezer ufo-jelentés közt legalább ezer olyan esetről készült feljegyzés is van, amelyeket érdemes alaposabban megvizsgálni. Például azok a hetvenes évek eleji jelenségről készült hivatalos beszámolók, amelyek szerint Dél-Svédországban az egyik tavon azonosítatlan tárgy vizsgálatára hiába küldtek a helyszínre egy vadászrepülőt, mert az ismeretlen szerkezet villámgyorsan felemelkedett, és örökre eltűnt.

Az archívum megnyitása ellenére a svéd ufo-társaság vezetője, Clas Svahn még mindig nincs meggyőződve arról, hogy más világok űrhajósai eljutottak a Földre. "Biztos vagyok abban, hogy nem vagyunk egyedül. Azt viszont még mindig nem lehet tudni, jártak-e idegen civilizációk képviselői bolygónkon, noha rengeteg olyan rejtélyes jelenségről van tudomásunk, amelyet nem lehet optikai csalódással magyarázni" – hangsúlyozta.

Idegen védelem

A mai napig megoszlanak a vélemények arról, hogy egyes személyek valóban kapcsolatban állhatnak a földönkívüli lényekkel. Még az eltérítések szakszerű vizsgálatai sem szolgáltattak bizonyítékot arra, hogy mindez lehetséges. Akadnak azonban olyan személyek, akik biztosak abban, hogy egy idegen faj képviselőivel tartanak fenn kapcsolatot.

A 49 éves Suzie Felland pár éve erős késztetést érzett arra, hogy ellátogasson Sedonába. Itt nemcsak egy UFO-t sikerült megfigyelnie, hanem a hegyek között több apró, nagy szemű alakkal is találkozott, akikkel azóta is kapcsolatban áll. Az eltelt időszakban több alkalommal eltérítették, közben nemcsak vizsgálatokban volt része, hanem fontos információkat is megosztottak vele. Megtudta, hogy egy kis létszámú csoport tartja szoros ellenőrzés alatt bolygónkat.

Állítása szerint négy évvel ezelőtt az utolsó pillanatban egy olyan nagyméretű, rejtőzködő meteoritot térítettek el a pályájáról, amelynek becsapódása esetén megszűnt volna a földi élet. Úgy véli, a közhiedelemmel ellentétben a nagyhatalmak vezetői egyáltalán nem tudnak a földönkívüli ellenőrzésről, mindössze tudósok egy csoportja sejti, hogy valaki fentről segít minket. Az idegenek a békés együttélés hívei, a feltűnés elkerülése végett csak kis létszámban vannak jelen a Földön és a Holdon létesített bázisokon.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó