2009. július 23., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 104-105. (777-778.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 + (font csomag) Főszerkesztő
Azt sem tudta, hogy létezünk

Az Ungvári Elektronfizikai Intézet főmunkatársa, a nemzetközi tudományos világban jegyzett és elismert elméleti magfizikus. Életpályája Nagyberegen, illetve Beregszászban kezdődött. Nemzeti egyetemünkön kívül az egykori Szovjetunió neves atomkutatóit tömörítő intézetekben tevékenykedett.

Lengyel Sándor, mint mondja, harmincnyolc éve hűséges előfizetője és olvasója a Kárpáti Igaz Szónak. Egy kissé elcsodálkozott, amikor megtudta, hogy kedvenc megyei lapja megszűnt létezni. Akkor nézett még nagyobbat, amikor az egyik standon felfedezte az "igazit".

– Addig nem is tudtam, hogy létezik egy másik Kárpáti Igaz Szó. Már az első találkozásom kellemes volt: tetszetősebb kivitel, áttekinthető, elvszerű szerkesztés, tartalmas beltér. Szóval seregnyi pozitívum, ami arra ösztökélt, hogy a megszűnt másik helyett erre fizessek elő. Azóta sem csalódtam...

Az elméleti magfizika jeles kárpátaljai képviselője nagy szerelmese a Kárpátok hegyeinek. Hét X-szel a háta mögött is imád túrázni. A fizikai tudományok kandidátusa három gyerek édesapja. Két lánya és fia közül senki nem lépett a nyomdokaiba. A vér azonban nem válik vízzé. Ugyanis gimnazista unokája erőteljesen érdeklődik a fizika tanai iránt.

– Úgy néz ki, ő viszi majd tovább, amit én elkezdtem. Ha ugyanis megkérdezik, hogy mi szeretne lenni, büszkén vágja rá: atomkutató.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó